Румъния продължава да е в плен на студа и снега.

...
Румъния продължава да е в плен на студа и снега.
Коментари Харесай

Блокирани пътища, затворени пристанища и училища в Румъния заради лошото време

Румъния продължава да е в плен на студа и снега. Оранжев код за рисково време е в действие за три окръга на страната - Браила, Бузъу и Яломица, оповестяват от румънското Министерство на вътрешните работи и допълват, че там поривите напразно надвишават 85 км/ч.

 

Заради изобилен снеговалеж, придвижването в пет сектора от републиканските и 26 сектора от окръжните пътища е затворено. В 11 обитаеми места в 2 окръга (Браила и Галац) електрозахранването е прекратено.

 

Заради мощните пориви напразно пристанищата на Мидия, Констанца и Мангалия са затворени.

 

Неблагоприятните метеорологични условия прекъснаха и образователната активност в няколко окръга. Отменени са присъствените образователни занятия в Бакъу, Ботошани, Браила, Бузъу, Галац, Яш, Нямц, Сучава, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно жена от Васлуй роди у дома, подпомагана от екип от колата за спешна помощ на Спешна помощ, заяви Диджи24. Заради блокираните от снега пътища екипът не е могъл да я откара в болница. Това е втората сходна обстановка през последните няколко часа. В понеделник вечерта кола за спешна помощ закъса на пътя с 18-годишна родилка.

 

Застудяването в Румъния ще продължи през идващите дни и тук-там температурите ще паднат до -21 градуса, предизвестяват метеоролозите. Тази заран в Букурещ термометрите посочваха -1 градуса. От през вчерашния ден в румънската столица вали дребен влажен сняг.

 

През последните 24 часа органите на реда са отблокирали 190 коли с към 400 души, осведомят от Министерство на вътрешните работи и допълват, че са се намесили в 1701 изключителни обстановки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР