Румъния продължава да е в плен на лошото време. 19

...
Румъния продължава да е в плен на лошото време. 19
Коментари Харесай

Затворени пътища, пристанища и сняг до два метра в Румъния

Румъния продължава да е в плен на неприятното време. 19 сектора от републиканските пътища са затворени. Ограничения са въведени в окръзите Бакъу, Констанца, Браила, Галац и Васлуй. Преустановено е придвижването и в окръг Тулча, където снегът доближава два метра, оповестяват от Инспектората за изключителни обстановки.

Там към момента има коли, блокирани в снега, а 53 от обитаемоте места са без ток. 

“Решението за затварянето на окръжните пътища за публично придвижване е взето от Окръжната комисия за изключителни обстановки. Ограничението ще отпадне, когато снегопочистващите машини съумеят да отпушат пътните артерии. Има блокирани седем коли, а 11 души са потърсили помощ от пожарната ”, прецизират от Инспектората за изключителни обстановки.
 
On Nov 18, 2023 it snowed heavily over mountainous and eastern parts of Romania with multiple reports of wind damage, road closures and accidents ❄️

The map below shows the depth of snow at 8 pm (local time) on Nov 18, 2023.
— Thunder26 (@Thunder261)

Жълт код за неприятно време е в действие и за окръзите Кюстенджа и Галац. Там, както и в Браила и Кълъраш, учебните заведения през днешния ден остават затворени. Властите взеха това решение поради пътищата, които към момента са покрити с дебела снежна завивка и поради множеството повреди в електрическата мрежа. Над 300 000 консуматори са без ток. 

Сложна е обстановката и на пътя в Доробанцу, окръг Констанца, където ТИР е закъсал от неделя поради мощната снежна вихрушка. Шофьори, преминаващи през региона, стопират и от няколко часа се пробват да разчистят снега, което е извънредно сложна задача, предава Диджи24.
 
Romania paralyzed by heavy snow and blizzard, November 26, 2023.

Telegram
— elessarchik (@elessarchik)

По крайбрежието мощни стихии събориха дървета и отнесоха покриви. В град Констанца хиляди хора останаха без питейна вода и електричество. Властите ги приканиха да не напущат домовете си, до момента в който не премине рисковото време. “Доставката на електрическа енергия остава огромен проблем. 51 000 семейства са наранени ”, заяви префектът, представен от Диджи24.

Заради неприятното време остават затворени и пристанищата Мидия и Мангалия. 

През последните 24 часа изобилният снеговалеж и мощният вятър са засегнали 177 обитаеми места в 22 окръга, оповестяват от Инспектората за изключителни обстановки на Румъния.

Пожарникарите, взаимно с останалите структури и органи, ангажирани с преодоляването на комплицираната конюнктура, породена от неприятното време, са се намесили да оказват помощ за отблокирането на 666 автомобила, за разчистването на 543 дървета и на три паднали на пътното платно стълба. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР