Румъния премества противовъздушната си отбрана по-близо до дунавските си селища,

...
Румъния премества противовъздушната си отбрана по-близо до дунавските си селища,
Коментари Харесай

Румъния укрепва отбраната, за да спре войната в Украйна да премине прага на НАТО

Румъния реалокира противовъздушната си защита по-близо до дунавските си селища, където съветски безпилотни самолети нападат украински зърнени уреди, и прибавя още военни наблюдателни постове и патрули в региона. Това са съобщили двама високопоставени източници от защитата, оповестява.

Мерките, наред с разполагането на четири спомагателни американски изтребителя F-16 и разширението на неразрешената за полети, са знак за възходящата угриженост от страна на Румъния и НАТО, че войната в Украйна може да се популяризира на нейна територия.

През ноември предходната година ракета удари южна Полша, убивайки двама души и предизвикайки къс боязън от сигурността, макар че по-късно беше открито, че украинската противовъздушна защита е отговорна. Сега Румъния е в центъра на вниманието.

Скоро откакто се отдръпна от договорката за зърно в Черно море на 17 юли, Москва стартира да се насочва към украинските пристанища и хранилища по поречието на Дунав, в явен опит да задуши основния различен маршрут за украинския селскостопански експорт.

Сред задачите бяха украинските пристанища Измаил и Рени, които се намират от другата страна на Дунава от румънска земя.

Изолирани произшествия с елементи от дронове, кацащи в Румъния, акцентират риска от неразбирателство или още по-лошо сред Русия и НАТО, което кара румънските въоръжени сили да усилят сигурността в региона, с цел да защитят цивилните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР