Румъния потвърди столицата си Букурещ за домакин на мачове от

...
Румъния потвърди столицата си Букурещ за домакин на мачове от
Коментари Харесай

Букурещ потвърди домакинството си на Евро 2020

Румъния удостовери столицата си Букурещ за хазаин на мачове от пренасрочения шампионат Евро 2020 посредством гаранционно писмо, изпратено до УЕФА. В понеделник европейската футболна централа отсрочи съвещанието на Изпълнителния комитет, планувано за 27 май, заради някои нерешени въпроси по отношение на " дребен брой препоръчани места " за шампионата. Тази среща ще се организира на 17 юни.

" Румънската футболна федерация показа на УЕФА последното гаранционно писмо от 24-те, нужни за потвърждаване на наличността за семейството на Европейското състезание по футбол. Така Румъния удостовери публично уговорката си да провежда това значимо спортно събитие ", се споделя в известие на министерството на спорта.

Шампионатът, който трябваше да бъде проведен в 12 града на континента, беше отсрочен за 11 юни - 11 юли следващата година поради пандемията от ковид. Първенството обичайно се семейства от една страна или две, само че УЕФА избра нов метод, с цел да означи 60-годишнината на шампионата.

Амстердам, Баку, Билбао, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург са другите 11 града за събитието, което в началото бе планувано да се организира от 12 юни-12 юли тази година.

Националната сцена на Букурещ е най-големият стадион в Румъния и ще бъде хазаин на три мача от Група " C ", както и на среща от 1/8-финалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР