Румъния получи ужасяващ доклад, но той е напълно заслужен. За

...
Румъния получи ужасяващ доклад, но той е напълно заслужен. За
Коментари Харесай

Береану: Докладът на ЕК за Румъния е ужасяващ, но заслужен

Румъния получи отблъскващ отчет, само че той е изцяло подобаващ. За последната една година ръководството в Румъния в действителност върна нещата тъкмо 10 години обратно. Има осем спомагателни рекомендации, това значи спомагателни към тези, които към този момент съществуват 10 години.
Т.е. нещата се връщат напълно обратно. Иска се прекъсване на всички ремонти в наказателното законодателство, ремонти, които подкрепят корупцията, т.е. лимитират битката с корупцията, където Румъния имаше безспорни триумфи. Същевременно се изисква да се спрат всички нови назначения на прокурори и уволнения на прокурори. Изобщо желае се да се върнат нещата. Това споделя журналистът Владимир Береану пред БНР.

Според Береану дали нещата в Румъния ще се трансформират, зависи какво ще се случи с водача на социалдемократите Ливиу Драгня: " Има такава опция и тя става все по-реална. Първо, опозицията в самата Социалдемократическа партия, която сега се управлява от кмета на Букурещ, една дама, която е доста известна в Букурещ и известна измежду самите социалдемократи, тази съпротива желае свалянето на Ливиу Драгня, който е ръководителят на тази партия и всемогъщият началник на Румъния, който в действителност е повода за всички тези несгоди. Той просто не желае да влезе в пандиза. Той съумя да отсрочи още веднъж финалното решение на Върховния съд за още три месеца, само че след тези три месеца той може да няма друга опция с изключение на да бяга или да влезе в пандиза. Това би довело до предварителни избори и промени в самата Социалдемократическа партия. Тези избори, несъмнено, ще дадат някакъв резултат, само че действително видяно, връщането на Румъния в правия път, по този начин да се каже, ще зависи от това дали ще може да се отърве от Ливиу Драгня, или не ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР