Румъния показва нагледно какви могат да са последиците от нежеланието

...
Румъния показва нагледно какви могат да са последиците от нежеланието
Коментари Харесай

“Толкова много смърт“: болниците в Румъния са пред колапс заради пандемията


Румъния демонстрира образно какви могат да са последствията от нежеланието на хората да се имунизират против Ковид. Малко други страни в света сега записват повече жертви на пандемията. Здравеопазването е пред колапс.

Болниците всеобщо са претъпкани, а лекарите – изцяло изтощени

Линейките с Ковид-пациенти съвсем непрестанно се стичат към рампата на Университетската клиника в Букурещ. Вече съвсем няма къде да паркират колите на „ Бърза помощ “. Санитарите тичат, поемат пациентите на носилки и ги вкарват в незабавното поделение.

Един санитар споделя, че идват с колата за спешна помощ от град на близо два часа път от столицата. Някои от пациентите били имунизирани, само че множеството – не. При имунизираните случаите на тежко протичане били доста по-малко. Но хората непрестанно си измисляли някакво пояснение за. „ Един вика, че имал тежко хронично заболяване, поради което не бивало да се имунизира, други пък не имат вяра на имунизациите. Разни хора, всякакви възгледи… “

" Толкова доста гибел "

В Спешното поделение по коридорите към този момент се конфигурират спомагателни кревати за пациенти с Ковид. Интензивните кревати са напълно заети. Интернистката Петруца Филип споделя, че от дълго време не е виждала толкоз доста гибел в Университетската клиника в Букурещ. И в действителност в никакъв случай не е виждала толкоз доста смърт…
Редакцията предлага
Само 30% от румънците са напълно имунизирани. Много повече няма и да станат, тъй като шест от всеки 10 души отхвърлят имунизациите. Румъния е една от страните в международен мащаб, където от Ковид-19 мрат най-вече хора. В петък предходната седмица бяха регистрирани 365 смъртни случая по отношение на ковид.

Доктор Филип изяснява, че. А при неимунизирани хора вирусът мутира по-бързо и сега бил към този момент доста по-заразен. На всичкото от горната страна в страната към този момент нямало никакви пандемични ограничавания, което в допълнение допринасяло за необятното разпространение на вируса. „ Мнозинството инфектирани пациенти не са ваксинирни. От началото на четвъртата вълна на пандемията аз съм имала единствено един имунизиран пациент, всички останали бяха без ваксини, “ споделя Петруца Филип.

Настаняват пациенти към този момент и на столове

Лекарската камара в Букурещ се обърна към популацията с Отворено писмо, в което се споделя, че лекарите са обезверени от стотиците ежедневно умиращи пациенти, а. „ Вече с очите си виждате какво се случва у нас – има ли потребност да го споделяме и с думи? Но безусловно нищо не се трансформира, тези хора просто не желаят да се имунизират, “ гневи се един тежко претрупан дежурен доктор. Негова колежка прибавя: „ Имаме даже 20 инфектирани пациенти, които са принудени да седят на столове. “ Клетите хора към този момент дни наред прекарвали в седнало състояние, та и досега, изяснява лекарката. „ Вече не знаем какво да вършим с тях, тъй като никой не ни има вяра. Само ни повтарят, че на всички места е по този начин, “ оплаква се още тя.

„ Госпожо, Вие имунизирана ли сте? “ – пита лекарят, само че пациентката поклаща глава. Възрастната жена към този момент е с кислородна маска и наподобява извънредно слаба. В петък било призрачен сън, изяснява тя. Обадила се на „ Бърза помощ “, а оттова незабавно ѝ споделили, че очевидно има Ковид-19. През нощта ѝ станало извънредно зле, та се наложило да постъпи в болничното заведение. „ Тук се усещам много по-добре, към този момент получавам задоволително О2, “ споделя тя.

" Нямаме респиратори, нямаме свободни кревати, нищо нямаме "

Положението към този момент е толкоз сериозно, че държавното управление търси благоприятни условия за настаняване на интензивни пациенти в чужбина. Унгария към този момент одобри първите 10 пациента в сериозно положение, а Полша, Италия и Нидерландия изпращат уреди за обдишване и препарати за антитела. Лекарките и лекарите в Университетската болница в Букурещ споделят, че всичко това им е незабавно належащо.

„ Нямаме към този момент апарати за обдишване, нямаме свободни кревати, нищо нямаме! “ - гневят се те и единомислещо твърдят, че всички запаси са изчерпани. „ Третираме всички пациенти с помощта единствено на две кислородни бутилки, това е. Правим всичко, което е по силите ни… “
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР