Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач, който се

...
Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач, който се
Коментари Харесай

Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач между депутати

Румъния победи със 7:1 България в другарски мач, който се игра на един от стадионите на Националния футболен център в Буфтя. Събитието е част от Междупарламентарния футболен шампионат, проведен от Камарата на депутатите (долната камара на румънския парламент).

Старозагорският народен представител от ГЕРБ и някогашен учебен министър Красимир Вълчев водеше офанзивата на българския футболен тим, формиран от 11 народни представители и няколко чиновници и сътрудници на Народното събрание. Сънародниците ни бяха облечени с фланелки с надпис " 100 години БФС " по случай юбилея на футболния съюз, който се отбелязва през тази година.

Още в първите 10 минути от първото полувреме Щефан Мушою от Социалдемократическата партия и Роберт Сигартау от Национално-либералната партия вкараха два гола във вратата на нашите. Мачът продължи с положително разиграване, а българска агитка скандираше от трибуната “Българи юнаци ” и “Само наш`те ”.

Единственият гол за България вкара в 22-та минута Даниел Александров - някогашен първенец по битка и сегашен народен представител от ГЕРБ. Но като същинско балканско, съседско дерби, мачът не мина без травми. Иван Ченчев от Българска социалистическа партия падна неприятно на терена и си контузи рамото четири минути преди края на първото полувреме. Той беше изведен на носилка от екип на Спешната помощ СМУРД (SMURD).

Второто полувреме стартира и приключи с голове на Щефан Мушою и Роберт Сигартау. В края на мача всички играчи си направиха обща фотография за спомен. В редиците на румънския тим е депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков.

В събота и неделя българският депутатски отбор ще се срещне с оборите на Турция и Италия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР