Румъния отложи за 2021 г. срока за пускане в експлоатация

...
Румъния отложи за 2021 г. срока за пускане в експлоатация
Коментари Харесай

Румъния отлага за 2021 г. пускането на газопровода Кишинев - Унген

Румъния отсрочи за 2021 година периода за стартиране в употреба на трансграничния газопровод Кишинев - Унген. Това е посочено в Плана за развиване на газопреносната система на Румъния за 2019-2028 година, оповестен през днешния ден от молдовското издание " Нюзмейкър ", съобщи ТАСС.

Строителството на газопровода стартира през 2013 година Тогава управляващите дадоха обещание газопроводът да е подготвен през четвъртото тримесечие на 2017 година, след което крайният период бе отсрочен за края на 2018 година, показва молдовското издание.

Същевременно по време на визитата си в Кишинев през октомври м. година външният министър на Румъния Рамона Манеску бе дала обещание, че газопроводът ще бъде пуснат в употреба през 2020 година В оповестения през днешния ден проект обаче крайният период за стартирането в употреба към този момент е отсрочен за 2021 година, предава Българска телеграфна агенция.

Тръбопроводът Кишинев - Унген би трябвало да причисли молдовската столица към построения по-рано с поддръжката на Европейски Съюз и Румъния газопровод Унген - Яш. Дължината на сектора (Кишинев - Унген) е към 120 километра. Планира се по тръбата да се транспортират 1,5 милиарда куб. м. годишно. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР