Румъния оглави класирането в група I на квалификациите за Евро

...
Румъния оглави класирането в група I на квалификациите за Евро
Коментари Харесай

Румъния поведе групата, остава по-трудното

Румъния оглави класирането в група " I " на квалификациите за Евро 2024. Северните ни съседи разгромиха с 4:0 новобранеца Андора и събраха 16 точки. По този метод отборът на Едуард Йорданеску изпревари досегашния водач Швейцария, който стигна единствено до тъждество (3:3) вкъщи против Беларус.

До края на битката Румъния има посещение на Израел и домакинство на Швейцария. Двата тима обаче имат по-малко изиграни мачове.

Николае Станчу откри резултата в интерес на Румъния в 23-ата минута, малко по-късно се разписа и Янис Хаджи, а секунди преди почивката Разван Марин осъществя дузпа за 3:0.

В 50-ата минута Флоринел Коман вкара четвърти гол за домакините, които понижиха оборотите в оставащото време и пожалиха безпомощния си противник.

Румънците изгубиха скъпи точки против Беларус преди няколко дни, само че същото сториха и швейцарците през днешния ден. Мачът на " Арена Национала " мина с тотална доминация на домакините. Те пропуснаха няколко положителни благоприятни условия първоначално, само че в средата на първата част разумното се случи и Станчу прати топката във вратата на Андора от директен свободен удар.

В 28-ата минута Янис Хаджи удвои след асистенция на Никушир Банку. Синът на легендата Георге Хаджи изигра най-силния си дуел за националния тим и беше в основата на множеството рискови офанзиви на домакините. Той завоюва и дузпата в края на първата част, превърната в гол от Разван Марин.

В 50-ата минута пас на Хаджи стигна до Коман и звездата на ФКСБ направи резултата 4:0. Последваха още пропуски пред вратата на Андора, а в добавеното време Мойсес Сан Николас от гостите получи червен картон. Андорците са твърдо последни в групата с 2 точки и единствено три маркирани гола.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР