Румъния обмисля да се отдели от България за Шенген.Това заяви

...
Румъния обмисля да се отдели от България за Шенген.Това заяви
Коментари Харесай

Румъния обмисля да се отдели от България за Шенген

Румъния обмисля да се отдели от България за Шенген.Това съобщи румънският министър председател Марчел Чолаку в изявление за Блумбърг.

Румъния обмисля да се отдели от България за Шенген

Чолаку заяви, че ще изиска от испанското председателство на Съвета на Европейския съюз да провежда изключително съвещание на Съвета по правораздаване и вътрешни работи през декември, с цел да преразгледа кандидатурата на Румъния за Шенген.

Солидарността на Румъния със съдружниците от Европейски Съюз

Той за следващ път акцентира солидарността на Румъния със съдружниците от Европейски Съюз и НАТО като страна на границата с Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Румъния е тази, която пое по-голямата част от преноса на украинския експорт. За Европа е нужда Румъния и България да бъдат в Шенген ”, сподели Марчел Чолаку.

Дълбока неправда

Той дефинира като “дълбока неправда ” неуспеха на Румъния да се причисли към Шенген и назова ветото на Австрия “неоснователно ”. Чолаку не изключи опцията румънското държавно управление да предприеме правни дейности в Съда на Европейски Съюз.

В рецензия към Австрия румънският министър председател разяснява още, че Австрия не е страна членка на НАТО, само че е предпазена от система за противовъздушна защита на равнище Европейски Съюз, в която принос има Румъния като членка на НАТО.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР