Румъния може да започне официално да добива газ от Черно

...
Румъния може да започне официално да добива газ от Черно
Коментари Харесай

Румъния може да започне официално да добива газ от Черно море

Румъния може да стартира публично да добива газ от Черно море, откакто президентът Клаус Йоханис подписа декрет за обявяване на закона за офшорните сондажи, заяви през днешния ден министърът на енергетиката Вирджил Попеску на страницата си във Facebook, заяви Аджерпрес.

" Официално може да стартира употребата на газа от Черно море. Президентът на Румъния Клаус Йоханис подписа през днешния ден декрет за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закон 256/2018 за някои нужни ограничения за реализирането на нефтодобивни интервенции от страна на титулярите на нефтодобивни съглашения в офшорните периметри ", уточни министърът.

Той означи, че законът планува серия ограничения за определянето на фискалния режим и дължимите такси за употребата, както и унищожаване на спомагателното облагане на приходите.

Президентът Клаус Йоханис обнародва през днешния ден нормативния акт за внасяне на промени в признатия през 2018 година закон за офшорните зони, който беше подложен на критика от вложителите като неподходящ за бизнеса им.

Проектозаконът беше гласуван от Камарата на депутатите предходната седмица, като преди този момент получи и утвърждението на Сената.

Според оценки на Националната организация за минерални запаси Румъния разполага с капацитет от към 200 милиарда кубически метра газ в Черно море, което би покрило потребностите ѝ за 18 години при сегашния размер на потреблението, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР