Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод

...
Румъния може да се върне в надпреварата за новия завод
Коментари Харесай

И Румъния се нареди за новия завод на Volkswagen

Румъния може да се върне в конкуренцията за новия цех на немската група Volkswagen.

Турция рискува стопански наказания за военната си интервенция против кюрдите в Сирия.

Но страната би трябвало да се придвижи бързо, с цел да хване опцията. Букурещ би трябвало да се обърне непосредствено към немската компания и да даде оферта в сходство с регламентите на Европейския съюз, уточни ръководителят на Румънската асоциация на автомобилните производители (ACAROM) Габриел Сико.

" Ще създадем всичко допустимо да убедим Volkswagen ", съобщи министър председателят Виорика Данчила за всекидневника " Зиарул Финанчиар ".

Volkswagen Group отсрочи окончателното решение за създаване на авто цех в Турция. Според Automotive News Europe това е подбудено от турските военни интервенции в Сирия. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в неделя, че е уведомила турския президент Тайип Ердоган, че военната атака би трябвало да бъде прекъсната.

В бъдещия цех на Volkswagen ще се създава идващото потомство VW Passat и бъдещата Skoda Superb, в годишни размери от към 300 000 единици. Стартирането на производството е планувано за 2022 година.

Германският авто производител избра Турция за фабриката поради " позитивни макроикономически условия ", в това число 80-милионно население, което съперничи по величина и местонахождение на Германия на фона на пазарите на напредък, разяснява Automotive News Europe.

Volkswagen също по този начин прегледа обекти в България, Сърбия, Румъния и Северна Африка за местоположението на завода.

В момента Румъния има две автомобилни заводи, ситуирани в южната част на страната: Dacia (Renault) в Питещ и Ford в Крайова. И двете са на място на някогашни заводи за коли, издигнати по време на комунистическия режим. Румъния не съумя да притегли вложения в този сегмент, макар развиването на локалната автомобилна промишленост като цяло.

По този метод, при липса на трети производител, румънското произвеждане на коли няма да надвишава 700 000 единици.

Румъния беше осмият по величина производител на коли в Европейския съюз през 2018 година с близо 472 000 бройки, надалеч зад Чехия (1,4 милиона единици) и Словакия (1,03 милиона единици), само че пред Унгария (461 000 единици) и Полша (365 000 единици). Унгария обаче може да надмине Румъния в бъдеще, откакто притегли нов цех BMW.

Освен това Унгария създава по-скъпи коли като Audi, Mercedes и Suzuki с по-висока добавена стойност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР