Румъния може да се окаже в катастрофална ситуация от 2030

...
Румъния може да се окаже в катастрофална ситуация от 2030
Коментари Харесай

Експерти: Румъния може да се окаже в катастрофална икономическа ситуация от 2030 г.

Румъния може да се окаже в пагубна обстановка от 2030 година Това предвижда в разбор за вестник “Адевърул ” специалистът по макро и микроикономика, стопанска система на развиването и парична стопанска система Богдан Главан, който е академични професор, шеф на румънско-американския център за политическа стопанска система и бизнес „ Мъри Ротбард “ и създател на публикации в западни университетски списания, осведоми Българска телеграфна агенция. 

„ Лошите неща са на хоризонта през 2030 година Тогава ще сме на дъното, тъй като ще сме завършили с Националния проект за възобновяване и развиване, ще сме завършили с европейските фондове ”, отбелязва Главан в публикация, озаглавена " Икономически апокалипсис след изборите. Какво чака румънците след 2025 година ".

Той напомня, че от 2030 година се чака няколко небогати страни, даже доста по-бедни като Румъния, да станат членове на Европейския съюз. 

„ Парите ще отиват по-скоро в Украйна, в сравнение с в Румъния. Освен това през интервала от 2030 нататък разноските за пенсии ще се усилят, ще има доста огромен, невиждан напън върху бюджета на Румъния, върху обществените финанси. И даже в този момент да вземем ограничения да консолидираме бюджета и да го доведем до 3 % от Брутният вътрешен продукт, което би било идеално съгласно поетите задължения, отново няма гаранция ”, счита специалистът. 

Главан разяснява, че управляващите в Румъния водят неверна политика, не се възползват от европейски средства, а страната живее в дълг и не е консолидирала бюджета си.

“Единствената направена консолидация беше през 2021 година, когато намалихме недостига от пандемията от 9 на 7 %, само че по-късно всичко завърши. Без бюджетна консолидация рано или късно ще бъдем принудени от Европейската комисия, от МВФ да предприемем ограничения, които са тежки и неприятни за обществото ”, предизвестява Главан.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР