Румъния изпрати пет хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа на

...
Румъния изпрати пет хеликоптери за пострадалите при тежката катастрофа на
Коментари Харесай

Румъния изпрати пет вертолета за пострадалите в катастрофата на Велико Търново - Русе

Румъния изпрати пет хеликоптери за потърпевшите при тежката злополука на пътя Велико Търново - Русе . Около 15 часа в събота на летище Горна Оряховица кацна първият хеликоптер с румънски медицински екипи, заяви Нова телевизия.

Пострадалите в злополуката румънски жители бяха извозени с вертолетите .

Движението по пътя Русе - Велико Търново е възобновено в двете направления.
 Автобус с пасажери се вряза в спрял автомобил край Велико Търново
Автобус с пасажери се вряза в спрял автомобил край Велико Търново

Четирима души починаха, 9 са ранени

" Травмите са тежки, само че пациентите бяха постоянни. Смятам, че ние можехме да приключим лекуването им в нашата болница. Но консулът на Република Румъния ни осведоми, че подобен е техният протокол за незабавна помощ - щом има потърпевши жители в чужбина, те имат ресурса и опциите да си ги извозят за долекуване в техни лечебни заведения ", заяви доктор Попов от Великотърновската болница.

По думите му малко преди 16 часа два от хеликоптерите към този момент са кацнали в болница в Букурещ.

Очаква се да дойдат още четири медицински хеликоптера, занапред ще се реши и дали да бъдат превозени в Букурещ потърпевшите при случая.

Катастрофата, при която рейсът с румънска регистрация се удари в спрения на спешна площадка лек автомобил и по-късно в дърво , стана в сектора сред селата Куцина и Поликраище в дребните часове на нощта.

Трима от пътувалите в рейса починаха, а четвърти издъхна по-късно в болничното заведение . Осем души бяха ранени и откарани във Великотърновската болница. Тримата пасажери в лекия автомобил останаха невредими.

От Агенцията по сигурност на придвижването по пътищата ревизират мястото на случая. Според първичния оглед има дефекти в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието следва да се открият аргументите за пораждане на тежкото произшествие, както и скоростта на придвижване на рейса.
 От ИПБ желаят действителни дейности за възстановяване на пътната сигурност
От ИПБ желаят действителни дейности за възстановяване на пътната сигурност

С 250% е нарастването на жертвите и потърпевшите по пътищата от началото на седмицата

По информация на БНР останалите 14 пасажери от авариралия румънски рейс към момента се разпитват , след което ще бъдат превозени до страните им - Турция и Румъния. Работи се по всички версии за случая, при който починаха четирима души, уточни следовател Бранимира Вергова от Националната следствена работа.

Наблюдаващ прокурор е Илиян Благов от Великотърновската окръжна прокуратура. " Водачите са в полицията, арестувани са, тествани са за алкохол и пробите им са негативни за момента ", сподели прокурор Благов.

Предстои да се открият аргументите за пораждане на тежкото произшествие, както и скоростта на придвижване на рейса.

Румънският рейс се е прибирал от екскурзия в Истанбул за Букурещ, когато към 2 часа тази нощ рейсът с 26 души - румънци и турци, се удря в спрял до пътя лек автомобил и по-късно в крайпътно дърво.

На място умират трима души, четвърти с тежка черепно-мозъчна контузия умира по-късно в реанимацията на великотърновската болница.

Един от ранените е освободен, седем бяха в болница, само че с румънски вертолети към този момент са превозени до Румъния. Пострадалите са получили първична здравна помощ, в това число разнообразни хирургични и ортопедични интервенции, положението им е устойчиво.

Пътят е доста неприятен, няма видимост, съобщи един от над 50-е тираджии, блокирани след злополуката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР