Румъния изпраща в Гърция 2 самолета за оказване на помощ

...
Румъния изпраща в Гърция 2 самолета за оказване на помощ
Коментари Харесай

Румъния изпраща 2 самолета за гасене на пожари в Гърция

Румъния изпраща в Гърция 2 самолета за оказване на помощ при потушаването на огромните горски пожари. Това заяви министерството на защитата на балканската страна, представено от БГНЕС.

„ Самолет „ Спартан “, особено оборудван за гасенето на пожарите, и аероплан за тилова поддръжка С-130 „ Херкулес “, а също по този начин 20 военнослужещи ще бъдат предоставени от министерството на националната защита в границите на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз “, се показва на уеб страницата на ведомството.

„ В момента завършваме всички нужни процедури и самолетите са подготвени да излетят от база 90 на букурещкото летище „ Отопени “, съобщи румънският министър на защитата Михай Фифор за телевизия „ Диджи-24 “.

Горещото време трайно се настани в Гърция от началото на юли. През последните дни стълбът на термометрите доближи 38-40 градуса по Целзий. В понеделник поради аномалните горещини в няколко региона на Атика избухнаха горски пожари. По последни данни минимум 79 души са починали, а стотици са ранени.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР