Румъния иска да прибере картината, която се приписва на американския

...
Румъния иска да прибере картината, която се приписва на американския
Коментари Харесай

Докъде стигна случаят „Джаксън Полък“ и мистериозната картина, открита у нас

Румъния желае да прибере картината , която се приписва на американския художник Джаксън Полък и беше открита в България . Това настояват румънски медии. Министърът на културата в Букурещ Лучиан Ромашкану, обаче, отхвърли това да е допустимо. И сложи под въпрос достоверността на печата на комунистическия лидер  Николае Чаушеску , показва.

По-рано през днешния ден двамата министри на културата - българският и румънският организираха телефонен диалог . Лучиан Ромашкану не има вяра, че картината в миналото е била в сбирката на Чаушеску.

„ От полемиките, които организирах с Националния исторически музей и Националния музей на изкуството, разбрах, че картините на Николае Чаушеску в никакъв случай не са имали подобен щемпел на гърба и в никакъв случай не е инвентаризирана картина на Джаксън Полак ”, посочи Ромашкану.

Според румънските експерти е невероятно да има картина от подобен сан, за която да не се знае.

„ Трудно ми е да допускам, че там е подписът на Чаушеску. Все отново ще изчакам да видя какво ще ми отговори министърът на културата в България ”, сподели още Ромашкану.

А единствено за NOVA близки на последния притежател на картината обявиха, че мъжът към този момент не е на територията на страната . Според източници той управлявал компания, чиято съществена активност, съгласно Търговския указател, е търговия с творби на изкуството и организирането на аукциони и търгове.

Междувременно от фондацията „ Полък-Краснър ” дадоха отговор за достоверността на творбата - че не получавали запитвания от българските институции за откритото платно. И че не те могат да потвърдят авторството на Полък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР