Румъния и Хърватия, които са първата и третата държава от

...
Румъния и Хърватия, които са първата и третата държава от
Коментари Харесай

Румъния и Хърватия ще продължат да работят за интеграцията на Западните Балкани, обяви Захариева

Румъния и Хърватия, които са първата и третата страна от идната тройка на председателството на Съвета на Европейски Съюз, публично са оповестили, че ще продължат по целта за европейската интеграция за страните от Западните Балкани. Така отговори заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева, представена от Българска телеграфна агенция, на днешния парламентарен надзор на въпрос по отношение на политиката по разширение на Европейския съюз. Тя добави, че австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз сега организира редица начинания, свързани с европейската вероятност на страните от Западни Балкани.

От началото на годината до момента е имало над 20 срещи с министрите на външните работи на страните от Западните Балкани, уточни българският външен министър. Захариева посочи, че след Българското европредседателство на Съвета на Европейски Съюз, страната ни е взела участие в Берлинския развой и в срещата в Лондон, където още веднъж съществена тематика е била по какъв начин да се подкрепи бъдещото присъединение на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз. След това, по време на австрийското председателство, е имало и неофициален съвет, обвързван с европейската вероятност на тези страни.

В четиристранен формат - България, Гърция, Хърватия, Румъния, който е по самодейност на България и се организира обичайно по време на сесия на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, е било обсъждано по какъв начин процесът на евроинтеграция на страните от Западните Балкани да стане по-бърз и резистентен. Тези въпроси се разискват и на други формати - България, Румъния, Гърция, Сърбия, като идната среща на високо равнище ще бъде в България. След по-малко от месец следва четиристранна среща сред България, Гърция, Република Македония и Албания, добави Екатерина Захариева. Тя посочи, че най-вече планове се финансират в страните от Западните Балкани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР