Румъния и България трябва да работят съвместно за влизането на

...
Румъния и България трябва да работят съвместно за влизането на
Коментари Харесай

Станишев предлага на Румъния да работим в тандем за Шенген

Румъния и България би трябвало да работят взаимно за влизането на двете страни в Шенген. Този въпрос ще бъде подложен през днешния ден от председателя на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев на срещата с румънския министър председател Михай Тудосе в Брюксел.

Според Станишев двете страни би трябвало да работят дружно за постигането на европейските си цели, които в тази ситуация са общи - шенгенското пространство.

" Изпълнили сме всички условия и постигането на тази цел е повече от реалистична ", сподели Станишев по време на среща с публицисти и български общинари в Брюксел. Тя беше проведена след вчерашната конференция на ПЕС на тематика кохезионна политика и нейното бъдеще.

Освен за Шенген, Румъния и България могат да си сътрудничат по отношение на развиването на Черноморието. Станишев счита, че българското председателство на Европейски Съюз е мотив за основаване на този вид съдействие. Според него би трябвало да стартираме и разработването на дунавска тактика, която ще бъде в целите на австрийското председателство на Европейски Съюз, което идва след нашето. Румънците пък поемат след Австрия, което е комфортен миг за развиването на черноморска тактика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР