Румъния е запълнила малко над 40% от находищата си за

...
Румъния е запълнила малко над 40% от находищата си за
Коментари Харесай

Румъния е запълнила едва 42% от газовите си находища преди критичния зимен сезон

Румъния е запълнила малко над 40% от находищата си за предпазване на природен газ, макар необятните опасения, свързани с спирането на доставките на съветски природен газ през идния зимен сезон. Това заяви локалният ежедневник Ziarul Financiar, добавяйки, че Полша да вземем за пример към този момент е запълнила хранилищата си.

Северната ни съседка вторият по величина производител на природен газ в Европейския съюз. Тя има относително дребен под земята потенциал за предпазване от към 3 милиарда кубически метра. С една от най-трудните зими на хоризонта, навременното архивиране на подземните депа е защитна мрежа в подтекста на войната в Украйна, написа Romania Insider.

" Тази година ще съхраняваме повече газ. Предпазливи сме ", твърди Фолкер Рафел - основен изпълнителен шеф на E.ON Румъния - бизнес, фокусиран върху доставката и разпределението на сила и природен газ.

" Нестабилността на цените ще остане непрекъсната. По този метод ролята на съхранението на природен газ ще бъде все по-важна ", разяснява Ерик Стаб - президент и основен изпълнителен шеф на ENGIE Румъния - най-голямата локална компания за систематизиране на природен газ.
 Русия изпадна до 3-то място на пазара на природен газ в Европа
Русия изпадна до 3-то място на пазара на природен газ в Европа

Русия не просто изгуби лидерската си роля

В момента обаче подземните залежи на Румъния са запълнени единствено с към 42%, като междинната стойност за Европейски Съюз е 58%. За съпоставяне, Полша към този момент съхранява 97% от оптималния си потенциал. Румъния има за цел да доближи равнище на запълване от едвам 80% до ноември тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР