Румъния е получила първата доставка на американката система за противовъздушна

...
Румъния е получила първата доставка на американката система за противовъздушна
Коментари Харесай

Румъния получи първата американската ПВО система Patriot. И чака още три до 2022-а

Румъния е получила първата доставка на американката система за противовъздушна защита (ПВО) Patriot, като се чака да получи още три такива до края на 2022 година. Това оповестяват от румънското министерство на защитата, представени от уеб страницата SeeNews.

Това е първата огромна и значима сходна доставка откакто през 2015 година северната ни съседка показа стратегия за модернизиране на въоръжението си. Тогава управляващите в Букурещ разписаха такава, планираща нарастване на разноските за защита.

" Румъния се снабди с най-модерната ракетна система във връзка с хардуера и софтуера, която е същата, употребена от въоръжените сили на Съединени американски щати ", показва министърът на защитата Николае Чиука.

" Румъния е по-сигурна, откакто към този момент има Patriot на своята територия, а румънките жители са по-защитени ", споделя от своя страна министър-председателят на страната Лудовик Орбан. " Страната е седемнайстата в света, която ще разчита на тази Противовъздушна отбрана система за защитата си ", прибавя той.
 Съединени американски щати, Франция и още 2 страни желаят да продадат изтребители на Хърватия
Съединени американски щати, Франция и още 2 страни желаят да продадат изтребители на Хърватия

До края на годината управляващите в Загреб би трябвало да оценят подадените предложения

През ноември 2018 година Букурещ подписа съглашение с американският производител Raytheon за спомагателна доставка на три системи Patriot. С това последно съглашение страната би трябвало да получи общо 10 броя от Противовъздушна отбрана системата.

Година по-рано - през 2017 година, стана ясно, че Румъния ще заплати към 3,9 милиарда $ или 3,3 милиарда евро за контрактуваните седем такива с първото съглашение.

Според програмата за модернизиране на защитата северната ни съседка се готви да влага 9,8 милиарда евро до 2026 година за тази цел.
 След S-400: Турция загатна, че е подготвена да купи още съветски оръжия
След S-400: Турция загатна, че е подготвена да купи още съветски оръжия

Външният министър на страната разгласи, че в случай че западните сътрудници не могат да ѝ доставят такива, тя още веднъж ще се обърне към Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР