Румъния е първи пазар за входящ туризъм за България. През

...
Румъния е първи пазар за входящ туризъм за България. През
Коментари Харесай

Министър Ангелкова на среща с румънския си колега Богдан Триф: Румъния е първи пазар за входящ туризъм на България

Румъния е първи пазар за входящ туризъм за България. През 2018 година повече от 1,377 млн. са визитите от северната ни съседка, като се регистрира повишаване от 20,9 на 100 по отношение на година по-рано. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работната среща с министъра на туризма на Румъния Богдан Триф. Българският министър е част от държавната делегация, водена от министър-председателят Бойко Борисов. В първите два месеца на 2019 година пътуванията от румънски жители са повече от 82 хиляди, това подрежда страната още веднъж измежду водещите задгранични пазари, съобщи министър Ангелкова.

Тя уточни още, че Румъния също е постоянно избирана дестинация за визити на българите зад граница. През 2018 година над 523 хиляди български жители са посетили Северната ни съседка като това е растеж от 8,7% по отношение на 2017 година Румъния е стратегически пазар за нас и ние водим поредна политика за поощряване на пътуванията и предлагането на най- положителния туристически артикул, осведоми министърът. Министерството на туризма годишно взе участие в есенно и пролетно издание на най-значимото интернационално туристическо ревю - The Tourism Fair of Romania. Провежда се и необятна информационна акция за разпространение на България като дестинация за туризъм в за четири сезона и разнородни услуги в бранша. Министър Ангелкова изясни, че главен фокус в работата на ведомството тази година е привличането на повече вложения в туризма.

В тази връзка, на 31 май 2019 година в к.к. Слънчев бряг Министерството на туризма провежда Международна конференция за устойчиви вложения в туризма. Българският министър предложения сътрудника си Богдан Триф да вземе присъединяване във форума и посочи, че специфичен посетител ще бъде Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в интервала 2009-2017. Имаме доста положително съдействието в региона на туризма и се надявам ползотворното партньорство да продължи отсега нататък, с цел да развиваме още по-успешно туризма у нас и в България, уточни министърът на туризма на Румъния Богдан Триф. Той добави още, че множеството начинания, по които работим взаимно, ще подкрепят повишаването в бранша и привличането на повече туристи в двете страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР