Румъния е на път да се сдобие с първите си

...
Румъния е на път да се сдобие с първите си
Коментари Харесай

Френски електрически влакове тръгват в Румъния със 160 км/ч: инвестицията надхвърля €350 милиона

Румъния е на път да се снабди с първите си изцяло електрически влакове, оповестява Romania Insider. Новите машини са създадени от компанията Alstom и ще влязат в употреба до края на тази година. Инвестицията надхвърля €350 милиона и е една от най-големите промени в румънските железници.

" Компанията разполага с първите 37 електрически влака, които ще влязат в придвижване още тази година. Това са транспортни средства с 350 места във всеки трен. Влаковете наподобяват на тези от метрото, тъй като имат две позиции за ръководство в двата края. Достъпът на пасажерите се реализира през поредност от порти на всеки вагон, а влаковете са оборудвани, с цел да отговорят на потребностите и на хората с увреждания, разяснява пред Euronews Romania Стефан Розеану - началник на Румънските държавни железници.

Скорост до 160 км/ч

Изцяло електрическите влакове са предопределени да пътуват на дълги дистанции и ще бъдат предопределени за огромни направления, като Букурещ-Крайова-Тимишоара-Арад. Въпросната линия към този момент е електрифицирана, което разрешава новите машини да стигат бързо до границата сред Румъния и Унгария.
 Индия ще пътува с влакове на Siemens за €3 милиарда
Втората най-голяма страна по население ще пътува с влакове на Siemens за €3 милиарда

Siemens Mobility получи поръчка за 1200 електрически локомотива

Стефан Розану съобщи, че тестванията ще стартират през лятото и че влаковете ще се движат с оптималната скорост от 160 км/ч. Все още не всички железопътни сектори обаче разрешават тази висока скорост. Линията Букурещ-Констанца, да вземем за пример, или железопътните линии, сред Брашов и Предял ще разрешат високи скорости, тъй като са осъвременени. В останалите сектори влаковете ще се движат с малко по-ниска скорост. Като цяло, главните линии са проектирани за придвижване със 120 км/ч.

Ръководителят на Румънските държавни железници разгласи, че един електрически трен на Alstrom коства над €9 милиона и че общата инвестиция възлиза на малко над €350 милиона.

Влаковете са съобразени с най-новите международни стандарти, разполагат с съвременни тоалетни и ще имат място за кетъринг

" Разходите за поддръжка на тези скъпи и съвременни влакове ще бъдат добавени с течение на времето. Тези машини ще бъдат разпределени сред всички железопътни оператори, в това число частни компании в Румъния. Тоест, всеки един оператор има късмет да получи новите влакове ", добави Стефан Розеану.
 БДЖ със загуба от 6 милиона лв.: започват търгове за нови влакове за 1,7 милиарда лв.
БДЖ още веднъж на загуба: ще я спасят ли новите влакове за над 1,7 милиарда лв.?

Броят на пътуващите с трен пораства

През тази година се планува да бъдат пусната в употреба и към 100 км реновирана железопътна линия, която също ще разреши на влаковете да се движат със скорост от 160 км/ч.

За съпоставяне, междинната скорост на румънските влакове сега е надалеч по-ниска от тази на машините в Западна Европа. Един пътнически трен се движи със приблизително 40-50 км/ч.
 Румъния закупува водородни влакове по контракт за €170 милиона
Румъния закупува водородни влакове по контракт за €170 милиона

Първоначално броят им е 12
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР