Румъния е на първо място в ЕС по незаконна проституция

...
Румъния е на първо място в ЕС по незаконна проституция
Коментари Харесай

Румъния е първенец в ЕС по незаконна проституция

Румъния е преди всичко в Европейски Съюз по противозаконна проституция и полова употреба на малолетни, се показва в документ на румънското държавно управление, озаглавен „ Национална тактика против трафика на хора за интервала 2024-2028 година “ и представен от Диджи24.

„ Ние сме в средата на предизборната акция и в година, в която се организират избори за всички длъжности с публично значение в Румъния, само че тематики като трафика на хора и половата употреба на дами или деца като че ли липсват в публичния спор ”, се отбелязва в документа. В него като стратегическа цел е заложено до 2030 година да бъдат отстранени всички форми на принуждение против дами и девойки. 

Правителството на Румъния предлага в края на 2028 година в страната да проработи „ национална система за битка с трафика на хора, която ще разполага с нужните запаси и ще се разпорежда дейно с тях “. В нейните рамки централните и локалните институции, в съдействие с неправителствени организации, гражданското общество и интернационалните организации, ще ползват ефикасни ограничения за понижаване на явлението, за идентифициране и подкрепяне на жертвите му и за наказване на трафикантите. Ще има и държавен механизъм, който ще сплоти институции с пълномощия в региона и източници на държавно финансиране. 

Властите обмислят и използването, както в селските, по този начин и в градските региони, на осведомителни и информационни акции и дейности, ориентирани към хора, уязвими от трафик на хора. Предлага се цифровите услуги от фирмите да бъдат приведени в сходство с разпоредбите на Европейския съюз, „ тъй че да не благоприятстват или толерират половата или трудовата употреба “, показва Българска телеграфна агенция.

Друга цел на тактиката приказва за „ образуване и осъществяване в онлайн среда на акции за попречване на трафика на хора, трафика на малолетни и детска порнография, особено ориентирани към целевите групи “.

Всяка година 3000 души в Румъния стават жертви на трафик на хора. Над 50 % от жертвите са на възраст сред 14 и 17 година, излиза наяве от последната статистика, представена от Евронюз Румъния. Максималната финансова глоба, налагана от управляващите за проституция в Румъния е 1500 леи (600 лева.). 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР