Румъния е агнето, принесено в жертва заради бездействието на съседни

...
Румъния е агнето, принесено в жертва заради бездействието на съседни
Коментари Харесай

Консул на Румъния в Австрия: Румъния е агнето, принесено в жертва заради бездействието на съседите

„ Румъния е агнето, принесено в жертва поради бездействието на прилежащи страни “.

Това разяснява пред румънския вестник „ Адевърул “ почетният консул на северната ни съседка в Австрия (Грац) – граф Андреас Бардо. Според него отхвърлянето на Румъния от Австрия за Шенген е било ненадейно.

„ През последните месеци имаше благосклонност и утвърждение за участие в Шенген от австрийското държавно управление. Многократно беше подчертавано, че Румъния е изпълнила всички условия. На 16 ноември се говореше за декларация за поддръжка на страната от австрийското държавно управление. Но на 18 ноември настъпи радикална смяна. За мен тази неочаквана промяна на позицията е неразбираема. Това е нелоялно и непочтено към сътрудник. Тъжно е за европейската взаимност, че стигнахме до тази обстановка ”, показва Андреас Бардо.

Консулът е на мнение, че страната охранява външните граници на Европейския съюз по примерен метод и че огромна част от бежанците идват през Сърбия и Унгария, а не през Румъния. „ През последните години сме обезпечили настаняване на стотици имигранти и единствено дребна част са пристигнали у нас “, споделя Андреас Бардо.

Консулът се притеснява, че случилото се ще докара до финансови загуби и за Румъния, и за Австрия.

„ Само преди няколко дни огромна австрийска строителна компания подписа план за 300 милиона леи за летище Букурещ. И не на последно място транспортните компании, както румънски, по този начин и австрийски, ще продължат да чакат на границата. Пазете се от икономическите вреди, породени от дългото време на очакване “, предизвестява Андреас Бардо.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР