Румъния достигна днес степен на запълване на газохранилищата на 80

...
Румъния достигна днес степен на запълване на газохранилищата на 80
Коментари Харесай

Румъния достигна запълване на газохранилищата на 80% от капацитета им


Румъния доближи през днешния ден степен на запълване на газохранилищата на 80 % от цялостния им потенциал, съгласно данни на компанията Трансгаз, представени от Аджерпрес.

Складирането на газ ще продължи до 30 октомври.

Степента на запълненост от 80 % е минималният предел, утвърден за Румъния в новия правилник на Европейската комисия, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви в сряда, че на равнището на Европейския съюз степента на запълненост на общите газохранилища е достигнала 84 %.

" Нашите другари от балтийските страни поставиха големи старания, с цел да сложат завършек на зависимостта си от Русия. Инвестираха в сила от възобновими източници, в терминали за полутечен природен газ и интерконекторни газопроводи. Всичко това беше осъществено с високи разноски, само че зависимостта от изкопаемите горива от Русия има доста по-висока цена. Трябва да се отървем от тази взаимозависимост в цяла Европа. Затова се договорихме да изградим общи газохранилища. Стигнахме към този момент до 84 %: повече в сравнение с беше избраната цел ", съобщи Фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР