Румъния чака да разбере дали Нидерландия ще подкрепи присъединяването на

...
Румъния чака да разбере дали Нидерландия ще подкрепи присъединяването на
Коментари Харесай

Румъния чака да чуе ще пусне ли Нидерландия България в Шенген

Румъния чака да разбере дали Нидерландия ще поддържа присъединението на България към eвропейското пространство за свободно придвижване, с цел да вземе решение по Шенгенското досие. Това съобщи министър председателят Марчел Чолаку, представен от Аджерпрес и Диджи24, предава Българска телеграфна агенция.

 

Той напомни, че на 22 ноември в Нидерландия са се провели избори и поради това не е имало време да стартира процедура по гласоподаване в Народното събрание.

 

" Беше повече от несъмнено, че Шенген няма да се разисква на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4 и 5 декември, само че остана на дневен ред да предложим изключително съвещание на съвета през декември. Първо чакаме решението на Нидерландия за България и ще забележим по какъв начин ще работи Румъния ", сподели министър председателят.

 

По отношение на разговора с Австрия, Чолаку съобщи, че не е имал пряк диалог с канцлера Карл Нехамер.

" Със сигурност ще последва подобен, откакто се върна в Румъния. Имаше полемики на равнище посланици и министърът на вътрешните работи имаше и други контакти ", посочи Марчел Чолаку, който е на работно посещаване в Съединени американски щати до 6 декември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР