Румъния би могла да има приходи от туризъм в размер

...
Румъния би могла да има приходи от туризъм в размер
Коментари Харесай

Без инфраструктура и реклама Румъния печели три пъти по-малко от туризъм

Румъния би могла да има доходи от туризъм в размер на 7-8 милиарда евро годишно, само че без инфраструктура и реклама печели три пъти по-малко, написа през днешния ден вестник " Зиарул финанчиар ".

В момента туризмът способства със единствено 1.3 % към брутния вътрешен артикул, надлежно с 2.3 милиарда евро годишно, което е минимален дял в Европа. За съпоставяне в България или Унгария делът е 3-4 %.

" Голямата разлика сред нас и България да вземем за пример съставлява методът, по който беше осъществена приватизацията. В България доста от хотелите и туристическите структури бяха поети от компании от Германия, които бързо съумяха да създадат вложения и по-късно да доведат и задгранични туристи. В Румъния по-голямата част от покупко-продажбите имат зад тила си локални вложители без финансова мощност и без същински знания ", изяснява икономистът Аурелиан Докя.

Държави като Гърция или Италия по този начин са съумели да развият туризма си, че той да стане главен дирек на стопанската система, написа още изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР