Румънецът Мариус Копил е първият финалист на DIEMA XTRA Sofia

...
Румънецът Мариус Копил е първият финалист на DIEMA XTRA Sofia
Коментари Харесай

Най-голям успех в кариерата и финал на DIEMA XTRA Sofia Open за Копил

Румънецът Мариус Копил е първият финалист на DIEMA XTRA Sofia Open. Това стана, откакто международният №93 победи много удобно словашкия квалификант Йозеф Ковалик с 6:4, 6:2 за единствено час и 18 минути игра, постигайки четвърти следващ двусетов триумф в българската столица, която се оказва доста щастливо място за него.

Както и в предходните си мачове в София, Копил показва извънредно равнище на начален удар, а ударите от главната линия също се получаваха. Ковалик на процедура бе беззащитен в сервис геймовете на противника, а в това време изпитваше големи усложнения и в своите подавания, което докара до общо три пробива в мача в интерес на противника му.

И за двамата това бе първи полуфинал на равнище АТР, само че румънецът не сподели никакво терзание за разлика от своя противник, който е №187 в ранглистата все още. Страхотното показване в София обаче ще донесе на словака скок с към 40 места в класацията. Същото се отнася и за Копил, който с достигането си до първи край би трябвало в понеделник да изравни най-хубавото си достижение - №74. За него обаче DIEMA XTRA Sofia Open не е приключил. В опит да доближи до дебютна купа той чака Стан Вавринка или Мирза Башич.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР