Румънецът Габриел се е заел с нелеката задача да изчисти

...
Румънецът Габриел се е заел с нелеката задача да изчисти
Коментари Харесай

Румънецът Габриел, който иска да изчисти боклука в България: Не може да си патриот само на 3 март

Румънецът Габриел се е заел с нелеката задача да почисти боклука в България.

" Роден съм в Източна Румъния, от доста години пребивавам в Лондон. Моята жена е от Варна, имаме близначета на съвсем 5 години. Те имаха доста необичаен синдром, поради който са родени два месеца по-рано. Едното получи инсулт в корема. След раждането напуснах работа и карах курс по физиотерапия, едното дете е с церебрална парализа. Много ми е тежко у дома да върша физиотерапия, по тази причина измислих самодейността " Румънеца чисти България ", описа той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Първата му акция е през предходната година, когато стартира от площадката пред центъра за физиотерапия в Студентски град в София. За два часа дневно съумява да почисти целия отпадък от мястото.

" Спрях една майка и я помолих да ми направи няколко фотоси и да ги показа в групите в обществените мрежи. Имаше хиляди споделяния. Казах на себе си, че не се движа задоволително и би трябвало повече придвижване. Създадох страница във Фейсбук " Румънеца чисти България " и група " Преди и след ", продължи с описа си Габриел.

Признава, че е стартирал самодейността за себе си, с цел да има някакъв тласък да излиза от у дома, където му е доста тежко. Смята да продължава да чисти страната ни, до момента в който се усеща здрав.

" 99% от хората са положителни, само че от време на време някой пие една бира и се прави на отрицателен воин. Не обръщам внимание. Много хора в България споделят, че са огромни патриоти. За да си същински родолюбец, не би трябвало да си единствено на 3 март, само че би трябвало да обичаш страната всеки ден и да го показваш. Много хубави места има в България, само че в градовете не е толкоз чисто ", акцентира още Габриел.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР