Румънец е предаден на съд за участие в незаконно превеждане

...
Румънец е предаден на съд за участие в незаконно превеждане
Коментари Харесай

Румънец е спипан да прекарва виетнамци през ГКПП Кулата

Румънец е предаден на съд за присъединяване в нелегално превеждане на мигранти през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата - Промахон.

Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против жителя на Румъния Г.-К.М.

През 2019 година група виетнамци е била преведена незаконно в Гърция и настанена в Атина. Целта на мигрантите била да стигнат до страна в Западна Европа.

Организаторът им се свързал с обвинения Г.-К.М. и двамата се уговорили той против възнаграждение да извърши превеждането на непознатите жители през българо-гръцката и българо – румънската граница, както и превозването им до Румъния.

През м. юли 2020 година обвиненият се обадил на К. М. и му предложил против положително заплащане да извърши курс от Румъния до Гърция и назад. По време на среща в Румъния той го склонил да преведе 6-ма жители на Виетнам през държавните граници на Гърция, България и Румъния без позволение на надлежните органи на властта.

За задачата Г.-К. М. наел микробус, като в дъното на товарното помещение на транспортното средство, зад шофьорската и пътническите седалки, построил тайник. За да не разсъни подозрение у граничните чиновници, обвиненият купил няколко кашона с хранителни артикули, които поставил в товарното помещение на микробуса. Дал подробни указания на К.М. по отношение на маршрута, паркирането, местоположението на мигрантите и укриването им в тайника.

На 24 юли 2020 година, при прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон, управляваният от К.М. микробус бил спрян за инспекция. Служители на ГПУ Петрич разкрили укритите в него виетнамски жители.

Водачът – К.М., е бил притеглен към наказателна отговорност. Той се е признал за отговорен за осъщественото от него закононарушение. Делото против него е завършило с наложено наказване от 1 година и 6 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 10 000 лв..

Обвиняемият Г.-К.М. е предаден на съд за това, че като подстрекател и помощник съзнателно е склонил К.М. против възнаграждение да преведе през държавната граница задгранични жители, измежду които имало и малолетни лица, без позволение на надлежните органи на властта.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР