Руколата е била неизменна част от менюто на древноримския император

...
Руколата е била неизменна част от менюто на древноримския император
Коментари Харесай

Рукола: Защо е опасно да се консумира в големи количества?

Руколата е била неизменима част от менюто на древноримския император Гай Юлий Цезар. Той я консумирал всекидневно, защото бил уверен, че тя е чудесно средство за възстановяване на потентността.
Към днешна дата руколата е чудесно допълнение към салатите. 
Нейната всеобща приложимост датира от 16-17 век в Англия. По-късно тя стартира да се използва в цяла  Европа и по-късно и в света. В страните от Близкия изток - Турция, Ливан, Сирия, руколата се употребява като лекарство за неплодородие, болести на храносмилателния тракт и разнообразни типове дерматити. В Индия маслото от семената на това растение е на изключителна респект.
 Салата Мъжки каприз с пиле и гъби Салата " Мъжки каприз " с пиле и гъби
Салата " Мъжки каприз " е много засищащо ядене, в което преобладават протеиновите артикули. Протеинът е главният строителен материал за мус...
В модерна Италия руколата е едно от най-популярните допълнения към пица, ризото, сос песто, салати и тестени произведения. Британците я употребяват като фалшификация за горещи ястия, а французите като допълнение към мезета и леки салати. За египтяните руколата е идеалната фалшификация за морски блага и фасул.
Tя и останалите листни зелени зеленчуци могат да оказват помощ за понижаване на риска от диабет. Доказано е, че алфа-липоевата киселина, мощен антиоксидант, открит в руколата, доста понижава равнищата на кръвната глюкоза, ускорява чувствителността към инсулин и даже оказва помощ за попречване на спомагателни окислителни увреждания при пациентите с диабет.
Но, както всяко друго растение, по този начин и тя има своите плюсове и минуси. 
Тези, които са диагностицирани с гастрит с висока киселинност, също би трябвало да внимават с нея. Тя съдържа киселина, която в допълнение нервира болния корем.
 Невероятно лесна и приятна салатка за студена ракийка Невероятно лесна и приятна салатка за студена ракийка
Предлагаме ви рецепта за домашна салата " Цезар ", в която се употребява майонеза. Необходими артикули: 1 глава салата айсберг 2 филета...
Американски алерголози от болница Хенри Форд в Детройт считат това растение за най-силния алерген заради наситеността му с фитонциди. Според лекарите най-често алергия към рукола се появява при тези, които въобще не могат да понасят кръстоцветните (зеле, репички, ряпа).
Руски специалисти акцентират, че руколата съдържа огромно количество витамин К, за който е известно, че покачва съсирването на кръвта. Това изяснява и нейната заплаха за тези, които одобряват медикаменти за разреждане на кръвта. Руколата не би трябвало да се употребява при разширени вени и тромбофлебит.
Установено е също, че тя може да аргументи маточни контракции при дамите по време на бременност и надлежно да провокира импровизиран аборт.
Всички тези „ закани “ са действителни, в случай че употребявате руколата в неограничени количества. Кулинарни специалисти припомнят, че това зеленолистно растение е фалшификация и не би трябвало да го употребявате независимо, като да вземем за пример листата на марулята, а постоянно в композиция с друга храна. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР