Руини на голям амфитеатър са открили турски археолози по време

...
Руини на голям амфитеатър са открили турски археолози по време
Коментари Харесай

Археолози открили най-големия театър на древна Тракия

Руини на огромен амфитеатър са разкрили турски археолози по време на разкопки в античния град Перинтос. Според откривателите това е най-големият спектакъл на антична Тракия в историята на проучването. Както оповестява Hurriyet Daily News, археолозите се затрудняват да дефинират точните размери на театъра, защото разкопките към момента не престават. Въпреки това, както означи ръководителят на разкопките проф. Зейнеп Кочел Ердем, към този момент може да се каже сигурно, че този спектакъл е най-големият прочут спектакъл в Тракия. По предварителни оценки размерите му са 90 на 130 метра.

Коя е най-древната цивилизация в света? Учените спорят - коя от античните цивилизации е най-древна? Ако преди отговорът е бил явен, то през днешния ден има няколко противници за т... Прочети повече „ Това е най-големият прочут спектакъл в античните градове на Тракия - споделя Ердем. - Неговата значимост се заключава в това, че той се явява едно от най-престижните сгради в града и най-важният и най-големият спектакъл в турска Тракия. Въпреки че стъпалата и пейките към момента са скрити подземен, надяваме се скоро да успеем да ги разкопаем. " Разкопките ще лишават доста време, само че археолозите не бързат, макар че мястото, което изследват, се допуска да бъде употребявано за съвременно строителство.

Ердем отбелязва още, че театърът се е намирал в най-престижната част на античния Перинтос. Той е бил огромен и проспериращ град през елинистическия и по-късно през римския интервал. " Акрополът обгръща доста огромна повърхност - споделя Ердем. - Горната част на града е дълга 1,5 километра и необятна 500 метра. Има големи монументални структури, публични здания на града и театърът е една от тях. " Според археолозите разкопките на театъра може да лишават 5-6 години. Изследователите възнамеряват да стартират разкопки и на стадион, чиито остатъци бяха открити неотдавна наоколо до театъра.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР