Рудолф Джулиани е признал, че е получил хонорар за писмо,

...
Рудолф Джулиани е признал, че е получил хонорар за писмо,
Коментари Харесай

Рудолф Джулиани получил хонорар за писмо до румънския президент

Рудолф Джулиани е признал, че е получил хонорар за писмо, което е изпратил до румънския президент Клаус Йоханис и други румънски водачи, в което приказва за „ злоупотреби “ на Националната дирекция за битка с корупцията, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки американския информативен уебсайт Политико.

Джулиани, който постоянно е представян от медиите като представител на президента Доналд Тръмп, ни сподели във вторник, че е базирал писмото си на отчет на консултантската компания „ Фрий груп интернешънъл сълушънс “ (Freeh Group International Solutions), написа Политико.

„ Те ми заплатиха хонорар “, декларирал Джулиани, имайки поради „ Фрий груп “.

Политико отбелязва, че персоналният юрист на Доналд Тръмп не е желал да каже каква сума е получил и дали консултантската компания на някогашния шеф на ФБР Луис Фрий го е заела от името на някой клиент.

В писмото до румънски водачи Рудолф Джулиани приказва за „ злоупотреби на Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК) под управлението на Лаура Кодруца Кьовеши “ и осъжда протоколи за съдействие сред Румънската разследваща работа (РРС) и Главната прокуратура. Той показва угриженост по отношение на „ вредите, нанесени на правовата страна в Румъния, под претекста на ефикасното използване на закона “.

Политико цитира юриста Уилям Джефрес младши, който е сюрпризиран, че Джулиани на никое място не е прецизирал в писмото, че работи от името на клиент. А сенаторът демократ Крис Мърфи споделил, че „ в случай че Рудолф Джулиани желае да бъде юрист на Тръмп и представител, не би трябвало да подхваща дейности, касаещи външната политика от името на лица, които са му платили за това “.

Препоръките на Рудолф Джулиани опонират на формалната позиция на американското държавно управление по отношение на битката с корупцията. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР