Рудолф Айли, един от основателите на R&B групата The Isley

...
Рудолф Айли, един от основателите на R&B групата The Isley
Коментари Харесай

Рудолф Айли, основател на The Isley Brothers, починал на 84

Рудолф Айли, един от създателите на R&B групата The Isley Brothers, умря, заяви фамилията му.

Той беше на 84.

„ Няма думи, с които да изразя възприятията си и любовта, която изпитвам към брат си. Ще липсва на фамилията ни. Но знам, че е на по-добро място “, сподели Роналд Айли, братът на Рудолф и съосновател на групата Isley Brother, пред CNN в изказване в четвъртък.

Представител на The Isley Brothers сподели пред CNN, че Рудолф е умрял в сряда. Причината за гибелта не е известна незабавно.

Групата Isley Brothers е основана в средата на 50-те години, когато Рудолф, Роналд, О’Кели и Върнън Айли основават госпъл квартет като младежи. Върнън трагично умира на 13-годишна възраст, преди братята да издадат първия си огромен шлагер „ Shout! “ през 1959г.

 Братя Айли: (от ляво до дясно) Рудолф, О Братята Айли: (от ляво до дясно) Рудолф, О'Кели и Рони, изпълняващи дружно на фотография без дата. Колекция Hulton-Deutsch/Corbis/Getty Images

Въпреки че членовете на групата се развиват през годините, The Isley Brothers имаха дълготраен триумф с песни като „ Love The One You’re With “, „ Testify “ и „ Between the Sheets “.

Рудолф не е свирил с групата от 1986 година Той напуща музикалната промишленост през 1989 година, с цел да продължи живота си в християнско служение, само че се събира още веднъж с групата през 1992 година, когато The Isley Brothers са въведени в Залата на славата на рокендрола.

Докато роденият в Синсинати към момента беше с The Isley Brothers, те завоюваха едно Грами през 1970 година за известната си хитова ария „ It’s Your Thing “ от албума им от 1969 година „ It’s Our Thing “.

Съвсем неотдавна Рудолф и Роналд бяха ангажирани в правосъдно произвеждане от март във връзка с спор за комерсиална марка върху собствеността върху името на групата, съгласно Billboard.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР