Руди Нурландър, който загуби част от челюстта си при атака

...
Руди Нурландър, който загуби част от челюстта си при атака
Коментари Харесай

Мъж, нападнат от мечка гризли в Монтана, за да се върне у дома, след като загуби долната си челюст, казва, че е готов за „кръг 2“

Руди Нурландър, който загуби част от челюстта си при офанзива на мечка гризли в Монтана предишния месец, споделя, че чака с неспокойствие особено лекуване, до момента в който се готви да напусне болничното заведение.

„ Тази първа бира с корен ще има толкоз необикновен усет “, сподели ветеранът от флота посредством благодарствено писмо, прочетено от щерка му КейтЛин Нурландър-Дейвис на конференция в петък в Здравния университет на Юта в Солт Лейк Сити.

61-годишният Нурландър претърпя три интервенции през последните пет седмици в болничното заведение, откакто мечка отхапа долната му челюст на 8 септември в националната гора Къстър Галатин покрай Биг Скай, Монтана.

След цялостна реорганизация на челюстта лекарите и дъщерите на Нурландър споделят, че той е съвсем подготвен да се причисли още веднъж към фамилията и кучето си Съли в Монтана. Семейството споделя, че се надява той да може да се върне вкъщи в понеделник.

„ Скоро ще бъда свободно отглеждано пиле и няма да бъда завързан към нищо “, сподели Нурландър в писмото, което щерка му прочете.

Нурландър, който към момента се възвръща от пострадванията, употребява бяла дъска и маркер, с цел да дава отговор на въпроси на конференцията.

„ Наистина го боли малко, когато се пробва да приказва “, сподели Нурландър-Дейвис.

Части от националната гора Къстър Галатин в Монтана бяха затворени за обществеността, откакто мечка гризли атакува ловджия. Части от националната гора Къстър Галатин в Монтана бяха затворени за обществеността, откакто мечка гризли атакува ловджия. Дон и Мелинда Крауфорд/UCG/Universal Images Group/Getty Images/FILE

Очаква се той да се възвърне изцяло, до момента в който работи върху възобновяване на способността си да се храни обикновено и да приказва, съгласно неговия хирург доктор Хилари МакКрари.

Нападението на мечка се случи, откакто Нурландър се опита да помогне на ловците да намерят елен, който смятаха, че са умъртвили, съгласно акцията на фамилията GoFundMe.

Семейството му сподели в петък, че е бил атакуван по следите, по които е пътувал през последните две десетилетия.

Noorlander се натъкна на стара мечка гризли и извади револвер, с цел да изплаши животното, когато по-голяма мечка се приближи до него, написа страницата на GoFundMe.

Нурландър не съумя да се пребори с мечката и тя отхапа долната му челюст. Ловците, на които помагал, изплашили животното и извикали помощ, се споделя в обявата.

Нападението не беше първият опит на Нурландър с мечка. Той показа в петък, че и той се е сблъскал с подобен, когато е бил на 10 години.

Има късмет последната му среща да не е последната. „ Ще печеля втори кръг “, шеговито написа Нурландър на дъската си за маркери.

„ Бих желал той да не прави това! “ засмя се Нурландър-Дейвис, която разказа татко си в GoFundMe като „ най-смелият и мощен мъж, който познавам “.

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙЕЛОУСТОН, УАЙОМИНГ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 2017/06/02: Майка Гризли и нейното малко се разхождат през поляна в Национален парк Йелоустоун. (Снимка от Will Powers/SOPA Images/LightRocket посредством Getty Images) Will Powers/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Семейството и животът му са му дали вяра и мотивация посредством възобновяване му, сподели Нурландър, чието семейство означи, че е запазило позитивно отношение все пак, което е претърпял.

„ Той се състезава с хора по коридорите и ние си споделяме „ умерено “, сподели Нурландър-Дейвис.

Той към момента не желае да разисква нападението, като споделя, че в последна сметка ще опише историята си в книга, съгласно дъщерите му.

„ Той би желал Коул Хаузър от (сериала на Paramount Network) „ Йелоустоун “ да го играе във филм “, сподели Нурландър-Дейвис.

Ашли Нурландър сподели, че татко й към този момент възнамерява още веднъж да кара снегомобил до декември.

„ Просто сме супер щастливи, че е жив и е тук “, сподели тя.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР