Джулиани е изправен пред милиони долари неплатени съдебни сметки преди набирането на средства, организирано от Тръмп

...
Руди Джулиани, бившият кмет на Ню Йорк и някогашен адвокат
Коментари Харесай

Руди Джулиани, бившият кмет на Ню Йорк и някогашен адвокат на Доналд Тръмп, дължи милиони долари за юридически такси, каза пред CNN източник, запознат с въпроса, дълг, който Джулиани се надява да изяде в четвъртък вечерта по време на набиране на средства в голф клуба на Тръмп в Бедминстър .

На фона на множество съдебни дела и сега наказателни обвинения, свързани с усилията му да отмени изборите през 2020 г., Джулиани се очаква да вземе повече от 1 милион долара за своя фонд за правна защита на набиране на средства от 100 000 долара на чиния, организирано от Тръмп в четвъртък вечерта. Това е първото от двете акции за набиране на средства, които се очаква Тръмп да спонсорира за Джулиани.

Синът на Джулиани, Андрю Джулиани, който помогна за организирането на набирането на средства в клуба на Тръмп в Ню Джърси, каза в четвъртък в интервю за радиошоуто на Сид Розенберг WABC, че събитието няма да покрие всички юридически хонорари на Джулиани. Но той каза, че това ще помогне на Джулиани „да може да разполага с необходимите ресурси, за да събере екип, който да се бори срещу това, което много от нас смятат за политическо преследване“.

Най-близките съюзници на Джулиани привличат дарения от хора, на които бившият кмет на Ню Йорк е помогнал в миналото – включително бивши депутати и политици, които преди са искали услуги от Джулиани, както и от дарители с високи долари, които са допринесли за политическите начинания на Джулиани. Не е ясно колко успешни са били тези усилия, но източник, запознат с фонда за правна защита, каза, че е събрал „фъстъци“ в сравнение с милионите долари, които Джулиани дължи.

Набирането на средства в Бедминстър идва на фона на разделение в света на Тръмп относно това дали бившият президент трябва да направи повече, за да помогне на Джулиани да плати растящите си съдебни сметки, казаха пред CNN множество източници, запознати с разговорите и динамиката между двамата мъже.

Тръмп отхвърли идеята, че той сам трябва да плаща сметките на Джулиани, така че техните интереси да останат съгласувани, твърдейки, че той не е извършил никакви нарушения, казаха някои източници.

Но въпреки че не плаща законовите си сметки, двамата мъже все още прекарват времето си заедно. Тръмп и Джулиани обядваха заедно в понеделник и поздравиха поддръжниците на Тръмп заедно в курорта Бедминстър на бившия президент.

Майкъл Рагуза сподели снимки на бившия президент Доналд Тръмп и Руди Джулиани, които говорят пред тълпа от поддръжници в Trump National Golf Club Bedminster в понеделник. Той също така сподели видео на Джулиани, който говори пред тълпата от привърженици. class= Майкъл Рагуза сподели снимки на бившия президент Доналд Тръмп и Руди Джулиани, които говорят пред тълпа от поддръжници в Trump National Golf Club Bedminster в понеделник. Той също така сподели видеоклип на Джулиани, който говори пред тълпата от привърженици. Майкъл Рагуза

Джулиани се бори да плати съдебните си сметки – които според един източник възлизат на 5 милиона долара – докато се защитава срещу множество дела за клевета. Джулиани е съден заради коментарите и действията си след изборите през 2020 г., разпространявайки неверни твърдения за изборни измами.

Миналата седмица съдия постанови, че Джулиани е загубил делото за клевета от двама избирателни служители в Джорджия срещу него, след като не е предоставил информация, поискана в призовката. Той вече беше санкциониран с близо 90 000 долара адвокатски хонорари и сега е изправен пред перспективата за значителни щети, които биха могли да достигнат хиляди, ако не и милиони долари.

И в дело за клевета, заведено от технологичната компания Smartmatic срещу Джулиани и други, неговият адвокат каза миналия месец, че Джулиани не може да си позволи да плати 15 000 долара на компания за хостинг на данни за електронно търсене на телефонните му записи.

Джулиани също е изправен пред наказателни обвинения в окръг Фултън, Джорджия, за ролята му в предполагаем заговор за подкопаване на волята на избирателите, след като Тръмп загуби щата от Джо Байдън през 2020 г.

Съдебните сметки за делото на окръг Фултън лесно могат да добавят милиони към сметката на Джулиани. Прокурорите казаха на съдия Скот Макафи в сряда, че очакват процесът в Джорджия да продължи около четири месеца и възнамеряват да призоват повече от 150 свидетели. В момента Джулиани е представляван по делото в Джорджия от адвокатите Браян Тевис и Дейвид Улф, както и базирания в Ню Йорк адвокат Джон Еспозито.

Но все още не е ясно дали Джулиани ще успее да намери парите, за да запази защитния си екип.

„Някои от тези хора не харесват Руди Джулиани“

Има разногласия сред съветниците на Тръмп дали той трябва да помага на Джулиани. Множество съветници казаха на Тръмп, че би било в негов най-добър интерес да помогне на бившия си адвокат с тези сметки като начин да го задържи в стадото и да помогне на дългогодишен съюзник.

Други насърчиха бившия президент да освободи Джулиани.

Андрю Джулиани обвини някои помощници на Тръмп, че са намекнали, че между тях има разногласия. По време на интервюто си за WABC той каза, че баща му е готов да каже на Тръмп, когато „види някой, който го убеждава до смърт“, който не дава на бившия президент добра информация.

„И познайте какво – някои от тези хора не харесват Руди Джулиани, че прави това“, каза Андрю Джулиани.

Източници, близки до Тръмп, отхвърлиха идеята, че Тръмп не помага на Джулиани, посочвайки конкретно акциите за набиране на средства, които той се е съгласил да спонсорира, както и плащане от неговия комитет за политически действия за покриване на дълга на Джулиани към компания за хостване на данни.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР