Рубрика на Иван Коджабашев Под рубриката „Стар албум” „Марица” ще

...
Рубрика на Иван Коджабашев Под рубриката „Стар албум” „Марица” ще
Коментари Харесай

1990 г.: Хляб няма, но пък има зрелища СТАР АЛБУМ

Рубрика на Иван Коджабашев



Под рубриката „ Стар албум” „ Марица” ще разгласява фотоси от близкото минало на Пловдив - значими събития, забележителни персони, съдействали за славата на града. Това са снимки-събития, оставили трайна диря на цели генерации. Чрез любопитното око на фотообектива ще надникнем в света на модата и в спортния живот на града под тепетата. Пловдив сътвори неповторима група художници, чиито лица и произведения също са запечатани на старите фрагменти. В тях оживяват и облиците на писатели, актьори, музиканти, поети, чиито стъпки още отекват по калдъръма на Стария град. Ще представим и лицата на тези, които години наред наричахме ръководители - партийни и държавни.

Всичко това е минало, станало е история. Но който не познава историята, няма късмет за бъдещето. Затова съхранената памет на Пловдив е толкоз скъпа.



Момиченце е в прегръдките на Петър Младенов - член на ПБ на Централен комитет на Българска комунистическа партия и министър на външните работи. Бъдещият президент на България е пристигнал в Пловдив, с цел да даде своя глас като депутат в града под тепетата. Това става в изборния ден в новооткритото учебно заведение в ЖК „ Тракия “.

Юни 1986 година



Незабравимият Бай Пано. Народният актьор на пловдивската Драма изигра функции в театъра и киното, които влязоха в учебниците по актьорско майсторство. Димитър Панов не пропускаше нито ред в пресата.

Ноември 1975 година



Ентусиазирана група се занимава с улични игри. Годината е 1990-а - една от най-страшните години в актуалната българска история. По магазините нямаше артикули, инфлацията растеше с часове, десетки висяха на опашките за кило кренвирши. Живот по време на рецесия.

Юли 1990 година



Един от най-известните пловдивски боксьори з.м.с. Кирил Пандов има щастието да държи в ръцете си факела с олимпийския огън. На идващия ден огънят бе тържествено изпратен към олимпийската столица Москва.

Юни 1980 година



Героят на Съветския съюз космонавтът Павел Попович се любува на усета на българските череши край масивите на Марково и Куклен. След това той ще бъде признат от Дража Вълчева, а по-късно ще засади своето борче на хълма на Освободителите (Бунарджика).

Май 1973 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР