Рублата се понижи с 30% спрямо щатския долар, след като

...
Рублата се понижи с 30% спрямо щатския долар, след като
Коментари Харесай

Рублата се срина с 30% спрямо долара

Рублата се намали с 30% по отношение на щатския $, откакто западните страни оповестиха нови наказания против Русия, съобщи БиБиСи. Новият рекорден спад идва, откакто някои от банките в Русия бяха изключени от интернационалната система за заплащания Swift.

Според Bloomberg News в офшорната търговия рублата е паднала с 27% до 114,33 за $.

Съединените щати и Европейският съюз обявиха, че ще изключат някои съветски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT и персонално ще глобяват Владимир Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров. Те също по този начин не разрешиха всички транзакции с централната банка на Русия.

На извънборсовия валутен пазар рублата по отношение на $ и еврото скочиха надлежно с 25,48% и 24,12%, написа РБК.ру: „ Курсът на $ на извънборсовия валутен пазар към 6:55 московско време скочи с 25,48% и доближи 105,2710 рубли за $. Тази стойност надвишава с повече от 20 рубли равнището на затваряне на търговията в петък, 25 февруари - 83,89 рубли. за $.

Еврото се увеличи с почти същото количество - с 24,12%, което възлиза на 117 рубли. (+22,8 рубли по отношение на предходното затваряне) ", написа съветската организация.

Междувременно, Московската борса разгласи, че ще отвори със забавяне през днешния ден - в 11 часа българско време.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР