Рублата се обезцени силно спрямо долара и еврото, след като

...
Рублата се обезцени силно спрямо долара и еврото, след като
Коментари Харесай

Рублата се срина след като Путин призна ДНР и ЛНР

Рублата се обезцени мощно по отношение на $ и еврото, откакто съветският президент Путин подреди изплащането на военни сили в отделилите се от Източна Украйна сепаратистки райони на Донцек и Луганск.
Заповедта беше дадена единствено часове, откакто той призна независимостта на двата източноукраински района, като всичко това ускорява страховете от неизбежна съветска инвазия в Украйна и от налагането на тежки наказания на Русия от страна на Запада.
Руската валута се срина в границите на вчерашния ден от равнища малко над 76 рубли за един щатски $ към 80,50 рубли, като спадът продължава и при започване на днешната търговия към 80,80 рубли - най-ниско равнище за рублата от ноември 2020 година Така съветската валута означи в понеделник една от най-драматичните си обезценки в рамите дневно от началото на коронавирусната пандемия.
В същото време еврото нараства към 91,30 рубли, което е най-ниското равнище на съветската валута от май 2021 година
САЩ към този момент постановиха наказания на двата отделили се украински района, като не разрешиха търговията на всевъзможни артикули с тях и подчертаха че тези ограничения са обособени от глобите, които Вашингтон и неговите съдружници са подготвили, в случай че Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна.
Координираните наказания ще бъдат оповестени по-късно във вторник. Възможните ограничения могат да бъдат ориентирани към огромни финансови институции, блокирайки достъпа на Русия до световни електронни доставки или стъпки, предопределени да лимитират съветските енергийни компании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР