Рублата поскъпна спрямо основните валути - доларът и еврото на

...
Рублата поскъпна спрямо основните валути - доларът и еврото на
Коментари Харесай

Рублата поскъпна спрямо долара и еврото

Рублата нарастна по отношение на главните валути - доларът и еврото на фона на оповестения дефолт по външния дълг на Русия по-рано тази седмица. Във вторник рейтинговата организация Moody's също удостовери техническия дефолт на Русия.

Това обаче не значи, че Русия е банкрутила, тъй като в действителност хазната й е цялостна с пари, а просто механически проблем с прехвърлянето на заплащания по външния й дълг.

Доларът коства по-малко от 52 рубли за първи път от 28 май 2015 година насам. Еврото пък за първи път от 26 май 2015 година коства по-малко от 55 рубли.
Валутните специалисти на Московската борса показват като причина за усилването на рублата идните данъчни заплащания в Русия и високата цена на петрола.
След началото на съветската инвазия в Украйна и Западните наказания против Русия, курсът на рублата се срина.

Основната причина за мощната рубла са и фрапантните ограничавания върху валутните транзакции от страна на Руската централна банка и западните наказания, които засягат главно съветския импорт. Защото до момента в който приходите на Русия от износа на петрол и газ не престават да се усилват, вносът на Русия - частично заради западното ембарго върху високите технологии, машините, въоръжението и първокласните артикули, е намалял на половина. В резултат на това потребността от задгранична валута също понижа доста.
Документите, уреждащи съответните облигационни контракти демонстрират, че притежателите на най-малко 25% от неизплатените облигации могат да се обединят, с цел да разгласят дълга за изцяло и неотложно изплатим „ без никакви спомагателни формалности ".
Ако обаче Западните наказания против Русия бъдат анулирани, вложителите ще бъдат обезщетени напълно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР