Рублата поевтинява спрямо долара и еврото в началото на търговията

...
Рублата поевтинява спрямо долара и еврото в началото на търговията
Коментари Харесай

В началото на седмицата рублата поевтинява, петролът поскъпва

Рублата поевтинява по отношение на $ и еврото при започване на търговията в понеделник. Сутринта щатският $ и еврото нарастват по отношение на рублата на Московската борса.

Първите покупко-продажби бяха подписани в диапазона 80,08 - 80,86 рубли за 1 $, повишавайки се от равнище 80,2 рубли за 1 $ . Еврото нарастна до 85,65 рубли. Бивалутната кошница (0,55 USD и 0,45 EUR) се увеличи с 24,77 копейки до 82,65 рубли по отношение на равнището от 15 април.

Поевтиняването идва на фона и на разрешението на Централната банка на Руската федерация банките още веднъж да продават валута в брой на жителите. Както регулаторът заяви по-рано до 9 септември банките ще могат да продават на жителите валута в брой, получена на касите на финансовите институции.

На 9 март Централната банка вкара краткотрайна процедура за транзакции с валута в брой. В допълнение към възобновяването на опциите на банките да продават твърда валута в брой, на жителите, които са разкрили валутни сметки или депозити преди 9 март и които към момента не са избрали открития предел за изтегляне на твърда валута от сметките си, беше позволено да получават освен долари, само че и евро .

Общият предел за изтегляне на задгранична валута от сметките на жителите се резервира на 10 хиляди $ (или равностойността им в евро). Както е маркирано в Централната банка, жителите към момента могат да получават средства в рубли от сметките си в задгранична валута над лимита по време на междинния ред за касови интервенции. Ако е належащо, конвертирането се прави по курса на банката, само че издадената сума не може да бъде по-малка от сумата, изчислена по формалния обменен курс на Централната банка на датата на издаване.

Едновременно с това котировките на петрола стартират седмицата с близо 3-седмичен най-много на фона на безпокойствата от слабия напредък на международните доставки и продължаването на спора сред Русия и Украйна.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт увеличи цената си с 1 $ или 0,9 на 100 до 107,95 $ за барел, откакто по-рано цената му набъбна до 108,55 $ - най-високо ниво от 30 март.

Преди уикенда също се означи покачване, след дейното разискване на поетапна възбрана за импорт на съветски нефт в Европейския съюз . На този стадий, макар че мярката се разисква, дипломати, поискали анонимност, осведомят, че Германия оказва опозиция за налагане на.

Международната организация за силата (МАЕ) предизвести, че и към 3 милиона барела дневно съветски нефт могат да бъдат спрени от май нататък като резултат от глобите или тъй като купувачите съзнателно заобикалят съветските доставки.
 МАЕ: Доставките на съветски нефт ще спаднат двойно през май
МАЕ: Доставките на съветски нефт ще спаднат двойно през май

Пълното влияние на глобите към съветския нефт ще влезе в действие от идващия месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР