Рубен Лофтъс-Чийк няма да играе за лидера в Серия А

...
Рубен Лофтъс-Чийк няма да играе за лидера в Серия А
Коментари Харесай

Проблеми в Милан преди дербито с Ювентус

Рубен Лофтъс-Чийк няма да играе за водача в Серия А Милан в дербито против Ювентус този уикенд, макар че се възвръща от контузия, сподели треньорът Стефано Пиоли.

Английският полузащитник, който подписа от Челси през юни, направи впечатляващ старт в кариерата си в Милан, само че пропусна последните два мача заради травма.

" Лофтъс няма да играе на следващия ден, тъй като макар че той се възвърне от мускулната травма, която имаше, към момента не е на 100 % подготвен, с цел да бъде с нас. Но се надявам да бъде на терена в идващите мачове ", сподели Пиоли на конференция преди дуела.

Милан има двама играчи, които се завръщат след травми. Това са бранителят Пиер Калулу и босненският полузащитник Раде Крунич, само че нигерийският нападател Самюел Чуквуезе е отвън състава, откакто получи травма на подколянното сухожилие по време на уговорките си с националния тим на Нигерия.

Пиоли би трябвало да реши кой ще заеме мястото на Чуквуезе от дясната страна на офанзивата.

Най-добрата опция сигурно е Ромеро, който се оправя доста добре. Ще бъда доста благополучен, в случай че той откри място в отбора за тези мачове след метода, по който тренира. Много съм спокоен, в случай че Кристиан Пулишич би трябвало да почива, тъй като Ромеро несъмнено е подготвен. Юнус Муса също може да играе ", сподели мениджърът на отбора.

Тъй като вратарят Майк Манян е осъден, а аварийният пазач Марко Спортиело е с контузия, на вратата на отбора ще застане 40-годишният Антонио Миранте. За него това ще бъде първи дуел като титуляр, откогато се причисли към клуба през 2021 година.

" Имам огромно доверие на Антонио. Той е благонадежден вратар, изцяло зает с това, което вършим, и е почитан от своите съотборници поради техническите и моралните си качества. Няма потребност да се споделя доста на състезател, който е толкоз умел и подготвен да остави своя отпечатък в мача на следващия ден ", добави Пиоли.

Милан приема Ювентус на " Сан Сиро " в неделя вечерта, като Юве изостава на четири точки от водача на третото място. Интер гостува на Торино в събота и е на втора позиция с две точки закъснение от Милан.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР