Руанда призова политиците от европейски държави да не се намесват

...
Руанда призова политиците от европейски държави да не се намесват
Коментари Харесай

Руанда си навлече критики за спонсорството на Арсенал

Руанда прикани политиците от европейски страни да не се намесват във взаимоотношенията й с Арсенал, откакто двете страни подписаха контракт на стойност 30 милиона лири за спонсорство. Властите в африканската страна, които взеха решение да заплащат на футболисти на лондончаните да носят лого " Посетете Руанда " на ръкавите си, обясниха, че това просто " не е работа " на други държавни представители.
Някои политици от Великобританция, Холандия и други европейски страни подлагаха на критика остро решението на руандийците, които получиха над 1 милиард щатски $ като помощ за развиване от 2016-а насам. Те не са удовлетворени от това, че част от парите ща бъдат употребявани за спонсориране на обичания тим на президента Пол Кагаме. Според министъра на външните работи в Руанда обаче тези пари са доходи от туризъм, а не помощи. " Не е тяхна работа ", съобщи министър Оливие Ндухунгирехе. Туризмът е един от най-силно изявените браншове в приходите на африканската страна, като очакванията на външния министър са те да скочат от 400 милиона $ през предходната година до 800 милиона през 2024-а. Според данни на Организация на обединените нации обаче, 60 % от жителите в страната живеят под прага на бедността. От Арсенал отхвърлиха да разгласят цифрите по контракта, само че обясниха, че Руанда се е " развила доста напоследък и в този момент е считана за една от най-напредналите и уважавани страни в Африка ".
" Това е повода ние да имаме вяра, че това партньорство може да помогне на Руанда да реализира задачите си в сферите на туризма, както и да помогне за развиването на футбола в страната ", добави представител на Арсенал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР