Руанда подписа днес споразумение за няколко милиона долара с Лондон,

...
Руанда подписа днес споразумение за няколко милиона долара с Лондон,
Коментари Харесай

Руанда ще приема кандидати за убежище, идващи от Обединеното кралство


Руанда подписа през днешния ден съглашение за няколко милиона $ с Лондон, по силата на което ще приема на своя територия мигранти и претенденти за леговище от Обединеното кралство, заяви през днешния ден Кигали във връзка аудиенция на английската вътрешна министърка Прити Пател, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 585
" Руанда се радва на партньорството с Обединеното кралство, в границите на което ще приема претенденти за леговище и мигранти и ще им обезпечава законни способи за живот " на своя територия, съобщи външният министър на Руанда Винсънт Бирута.

Анонсът беше изработен няколко часа преди английският министър председател Борис Джонсън да разгласи нови ограничения за битка с противозаконната имиграция, която той дефинира за собствен приоритет след Брекзит, отбелязва Франс прес. От месеци Джонсън и държавното управление му се пробват да сключат съглашения с трети страни, в които да изпращат противозаконните мигранти. Като вероятни дестинации бяха обсъждани Гана и Руанда, само че през януари Гана изрично отхвърли да подпише такова съглашение.

В съглашението сред Обединеното кралство и Руанда е планувано, че Руанда ще получи до 120 милиона английски лири (144 милиона евро), задължавайки се да интегрира пристигналите мигранти в общности на своя територия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР