РУ-Самоков изпрати в прокуратурата материалите срещу шестима непълнолетни извършители на

...
РУ-Самоков изпрати в прокуратурата материалите срещу шестима непълнолетни извършители на
Коментари Харесай

Шестима тийнейджъри отиват на съд заради хулигански прояви в Самоковско

РУ-Самоков изпрати в прокуратурата материалите против шестима малолетни причинители на противоправни действия, оповестиха от ОДМВР-София.

В първия случай полицейските чиновници получили сигнал от шефа на образователно заведение, че възпитаник е бил атакуван и ударен от различен с железен предмет. 13-годишният причинител бързо бил открит. Той направил цялостни признания за стореното.

Сигнал в полицията подала и учителка от друго учебно заведение в Самоков . Тя съобщила, че на автобусна спирка в с. Ковачевци малолетен се е държал непочтено, обиждал я е и е хвърлил няколко пиратки към нея . Служители на група „ Криминална полиция “ подхванали издирвателни дейности, вследствие на които открили причинителя. От 14-годишния са снети писмени сведения , в които направил цялостни признания.

След получен сигнал от собственичка за строшен прозорец на къщата й в Самоков чиновниците на реда разкрили, че създатели на действието са двама 15-годишни младежи от същия град . Непълнолетните създали цялостни признания.

Работата по четвъртия случай почнала след сигнал от Филиала за незабавна помощ в Самоков за признато момче с болки в главата след сдърпване с по-големи възпитаници. В хода на подхванатите оперативни дейности чиновниците на реда открили причинителите – двама локални младежи . 16-годишните създали цялостни признания.

Материалите по случаите са докладвани по подготвеност в прокуратурата с оглед използване наредбите на член 61 от Наказателен кодекс.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР