РСМ нямат истинска Конституция, те имат един устав, написан на

...
РСМ нямат истинска Конституция, те имат един устав, написан на
Коментари Харесай

Журналист: Ако българите се впишат в македонската конституция, положението ще стане още по-лошо за тези хора

РСМ нямат същинска Конституция, те имат един правилник, написан на коляно. В нея са избоени народите и националностите, които съставляват Република Македония. Сега какво - да прибавят и българите ли? Всичко, което е една нация, не може да се изброява. 

Това разяснява пред 7/8 тв журналистът Божидар Чеков. 

Една нациа е формирана не от националности, а от жители с равни права и равни отговорности. Ако там се вкарат и " българи ", тези хора ще са още по-зле, тъй като ще имат етикет. Били са преследвани, били са даже избивани, само че са преследвани и лишени от права, тъй като са с български генезис, уточни той.

Левски ни завеща тази Конституция - републиканската. Според нея всички имаме равни права, без значение от това каква нация и етнос сме. Всички би трябвало да сме равни. Ако се запишат всички малцинства в една Конституция, те се капсулират. Рано или късно има конфликти сред тях. Не може по този начин. Затова всички би трябвало да са просто жители. Ето за какво вярата ми е във френското предложение и в написването на нова Конституция за Македония. Пожелавам на България също да си провени Конституцията и тук се минава през Велико национално заседание. Все отново и българските закони не са съвършени. Но когато човек се учи да плува, тряблва да се учи от първенец, а не от тези, които се давят. В това отношение Франция и Германия са образец, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР