RSL BEC World Class Junior, който е част от програмата

...
RSL BEC World Class Junior, който е част от програмата
Коментари Харесай

Петя Неделчева и състезателките Михаела Чепишева и Цветина Попиванова участваха в тренировъчен лагер в Дания

RSL BEC World Class Junior, който е част от програмата World Class на Бадминтон Европа, се организира от 9 до 17 юли в град Вейен (Дания). В него се включиха 37 юноши и девойки до 19 години от 12 страни - Дания, Англия, Испания, Белгия, Финландия, Чехия, Сърбия, Украйна, Италия, Ирландия и Румъния.

България беше показана от Михаела Чепишева и Цветина Попиванова и от треньора Петя Неделчева.

Лагерът е част от програмата World Class на Бадминтон Европа, която има за цел да поддържа най-хубавите европейски гении и топ играчи от юношеска възраст посредством разнообразни действия и стратегии. Той се организира в Европа всяка четна година, а всяка нечетна година определена група от европейските най-хубави гении ще бъде поканена за две седмици подготвителен лагер в Азия. Изборът на играчи се дефинира от представянето им на Европейското състезание до 17 години, като всички медалисти са поканени за RSL BEC World Class Camp.

Програмата World Class е предопределена да поддържа най-хубавите европейски играчи и най-талантливите юноши и девойки.

Лагерът беше управителен от старши треньора Ану Ниеминен (Финландия), която тренираше девойки единично дружно с още трима експерти от високо равнище - Петя Неделчева (България) двойки девойки, Суне Гавнхолт (Дания) юноши единично и Хосе Антонио Креспо (Испания) юноши двойки, които образуваха доста мощен треньорски екип. Всички те са с голям интернационален опит като играчи на най-високо равнище и с многократни участия на Олимпийски игри, Световни шампионати, Европейски шампионати и доста други интернационалните шампионати по целия свят.

Тримата след привършване на кариерата си като състезатели се отдават на треньорска активност.

В групата на Петя Неделчева взеха присъединяване общо 11 девойки.

Всеки ден е имало доктрина за двойки и доктрина за единично по отношение на групата на състезателите, както и две тренировки бадминтон и два пъти седмично фитнес. За интервала от 9 дни са изиграни и две тренировки единствено мачове, за преценка на равнището на играчите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР