РС Македония трябва да изпълни изцяло Преспанското споразумение. Това заяви

...
РС Македония трябва да изпълни изцяло Преспанското споразумение. Това заяви
Коментари Харесай

И Атина скочи на Скопие, иска цялостно изпълнение на Преспанското споразумение


районен съд Македония би трябвало да извърши напълно Преспанското съглашение. Това съобщи гръцкият министър по европейските въпроси Милтиадис Варвициотис след съвещанието на Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз , съобщи БГН Европейски Съюз .

„ По отношение на въпроса за разширението на Европейски Съюз , министър Милтиадис Варвициотис прикани Северна Македония и Албания да продължат напред към осъществяване на всички критерии, контрактувани през март “, се споделя в известие на гръцкото външно министерство.

„ Той уточни, по-специално, нуждата Албания да продължи нужните промени преди първата междуправителствена конференция, както и нуждата Северна Македония да извърши напълно Преспанското съглашение “, се акцентира в официалното съобщение.

Преспанският контракт беше подписан през юни 2018 година от тогавашния гръцки министър председател Алексис Ципрас и неговия македонски сътрудник Зоран Заев. Заедно с българския Договор за другарство и добросъседство той отвори вратата на районен съд Македония за участие в НАТО.

България счита, че районен съд Македония не извършва Договора за добросъседство, в това число критериите, контрактувани през март. По тази причина страната ни досега не е одобрила преговорната рамка със Скопие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР