Розови, зелени, сини и какви ли още не багри от

...
Розови, зелени, сини и какви ли още не багри от
Коментари Харесай

Състоянието на косата зависи от здравето на организма

Розови, зелени, сини и какви ли още не багри от палитрата греят върху главите и на дамите, и на мъжете. Модно е!

Истината е, че безмилостно подлагаме на тежки изтезания косата, в устрема си да опитвам и да блеснем с нова визия.

Кой се замисля, че тя - косата, е едно от най-ценните декорации! А когато стартира да се къса и пада, незабавно търсим избавление в изобилието от нови артикули.

 Снимка 306299

Според експертите здравето на косата е директно подвластно от положението на организма и метода на живот. Но най-важното е ние да имаме отношение към нея, да съблюдаваме простички правила и да се възползваме единствено от артикули, които дават отговор на нашия вид коса.

" Всеки месец косата би трябвало да се подстригва, несависимо дали е къса или дълга, поучава Мариет Манчева, която е фризьор и притежател на студио за хубост в столицата. - Много дами считат, че като са решили да пускат дълга коса, не би трябвало и милиметър да я съкратяват. Като не се подстригва дълготрайно време, косата стартира да цъфти и да се къса, даже не пораства по този начин, както това би станало, в случай че се подстригва на 3-4 седмици. "

 Снимка 306294

Мариет Манчева

Оказва се, че и самодейността по отношение на боядисването на косата вкъщи, също не е плюс за нея.

Дори и не спестяваме средства, тъй като заради липса на нужното покритие и продължителност, го вършим по-често. Боите, които се продават в супермаркетите и дрогериите, не са със същите качества като професионалните. Често вместо руси, ставаме черни или белите коси си остават бели. Експериментите с обезцветяването с блондор, взет от магазина, също са нападателна интервенция, която завършва пагубно за косъма, който става като ластик и се накъсва. Като дилетанти не знаем, че пигмента на косъма също е от голяма важност. И според от това по какъв начин се разгражда косъмът, се дефинира какъв % оксидант би трябвало да използваме, с цел да се получи стремежи цвят.

 Снимка 306298

" Професионалните бои имат по-дълготраен резултат, а и фризьорът знае точните пропорции на боята и оксиданта, които да смеси, разяснява Мариет Манчева. - Има и техника на боядисване, която също се ползва според от типа на косата и нюанса, който желаеме да реализираме. " Сешоар и преса се вършат на чиста коса

 Снимка 306296

И без да сме на ти с фризьорския поминък, е ясно, че прекомерното отнасяне с преса, маша и сешоар, е нездравословно. Тук на помощ идват новите артикули, известни на експертите в региона като хер протектори, които са като щит за косъма и го защищават от нежеланите последици. Малко знае се, че в случай че кристалите не са с натурален силикон, те подкрепят за накъсването на косата. Естествените се отмиват добре, а изкуствените остават в косъма и при обработката с пресата, се нарушава структурата му. Затова се предлагат артикули с натурални съставки. Важно е да знаем, че кристали се нанасят единствено по дължината на косата, не в корените й, в случай че желаеме прическата да е трайна. В противоположен случай още на другия ден тя ще стои на клечки, тъй като ще се омазни. Но преди да нанесем кристали или да впръскаме продукта със спрей, косата би трябвало да е добре измита - като прекараме пръстите на ръката си през нея, тя да скърца. Дори и шампоанът, и балсамът би трябвало да са идеално отмити от нея.

Има специфичност и при използването на сешоар

 Снимка 306297

Топлата бликам не би трябвало непосредствено да е ориентирана към четката и косата, тъй като се получава напън, косъмът прегрява и се поврежда трайно. Струята би трябвало да е на 5-10 см разстояние от косата и да пада под ъгъл.

От значение за здравето на косата е и качеството на четката

Не е значимо дали ще е тънка или дебела, а от какво е направена. Макар и по-скъпи, само че за препоръчване са четките с тефлоново покритие и с натурален косъм. Тези, които са с алуминиево покритие, при нагряване унищожават косата. По принцип четката би трябвало постоянно да се сменя - сигнал за това е, в случай че косъмчетата й са се изкривили.

Мит е, че честото миене изтощава и омазнява косата

 Снимка 306302

" Косата може да се мие всеки ден и през ден, и през два, това не й вреди, споделя Мариет Манчева. - От значение за положението й са продуктите, които се употребяват, да са тъкмо за избрания вид коса, както и вярно да се нанасят. Шампоанът не би трябвало да се нанася напряко върху косата, а с ръце да се разнесе от краищата към скалпа. И наложително два пъти да се измива косата с шампоан по време на едно къпане. Балсамът пък е вярно да се поставя от средата на дължината към краищата. А маската не би трябвало да се втрива в корените. Най-добре е тя да престои върху косата 2 часа, само че защото нормално нямаме време - най-малко половин час. Върху косата се слага специфична найлонова шапка и от горната страна забрадка. Затоплянето, което се получава, оказва помощ продуктът по-лесно да бъде усвоен от косъма. След това би трябвало да се отмие хубаво. Вече се продават и специфични артикули, които, като се впръскат в косата, обезвреждат неприятните миризми, в случай че дълго сме били в заведение или в кухня. Лаковете за коса нормално са като магнит за цигарения пушек, само че има и такива екстри, които им противодействат. "

Ако имаме тъничък косъм

Добре е да употребяваме леки артикули за коса, с цел да не се слепва и да стои като мазна. Кристалите не са подобаващи. Не е вярно тънката коса да се етажира, защото наподобява още по-тънка. За да й се придаде компактност има специфични техники на подкастряне, които й основават размер. " Вафличките, които в никакъв случай не съм харесвала, към този момент несъмнено са демоде, споделя Мариет Манчева. - Така че девойките и дамите, които залагат на тях, с цел да създадат по-обемна косата си, би трябвало да знаят, че не са настоящи. Има доста артикули за размер, само че е добре да се посъветвате кой да изберете за вашия вид коса. Някои са прекомерно тежки и в случай че ходите постоянно на фитнес, потите се, косата ви ще стои като спластена. С другите типове шампоани и балсами за размер, резултатите не постоянно дават отговор на упованията. Понякога по-тънката коса може да се наелектризира или да стои по-суха. "

 Снимка 306300

Ако имаме плътна коса

Обикновено плътната коса страда от мазни корени и сухи краища. Съветът на Мариет Манчева е да се направи консултация с доктор, с цел да се откри дали казусът не е на хормонална основа. Защото от време на време считаме че е лекомислен, а се оказва по-дълбок. В сходни случаи и най-скъпите шампоани и балсами не оказват помощ, до момента в който не се в профил първоизточника. Ако не става въпрос за хормонален дисбаланс или друго заболяване, е целесъобразно да се употребява по-тежка маска или еликсир, които да се нанасят единствено по краищата и да не се реши цялата коса, а единствено от средата надолу. Когато се употребяват професионални артикули, не би трябвало да се сипва огромно количество, а няколко капки от шампоана или балсама, защото те са добре наситени със съставки и по-късно мъчно ще се измие косата. А като останат, при обработката с преса, сешоар или маша, косата ще пострада. Дори към този момент се вършат проби за типа на косъма, тъй че всеки може да се възползва и да разбере какво тъкмо да употребява, с цел да се радва на здрава и красива коса.

 Снимка 306293

Плитките - шлагер за лятото! Как да ги третираме?

Афро плитките са толкоз настоящи този сезон, безапелационна е Мариет Манчева. Съветът й е да не красят главата повече от месец и половина - два. " Плитките са тежки и дърпат косата. Разбира се, в случай че вярно се поддържат, няма да има последствия за косата и скалпа.

 Снимка 306319

сн.: персонален списък
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР