Розите са красиво и ароматно цвете. Но, те са много

...
Розите са красиво и ароматно цвете. Но, те са много
Коментари Харесай

Защо розите бързо вехнат във ваза?

Розите са красиво и ароматно цвете. Но, те са доста деликатни, по тази причина при недобри условия стартират да вехнат

Ако розите съхнат, евентуално върху тях живеят вредители. Но има доста повече аргументи за това събитие. Друг е въпросът, когато букет от рози е бил пресен и бързо стартира да изсъхва. Има разнообразни способи, които да оказват помощ и да издържи по-дълго.

Рози в букет

За да не вехнат розите в букет, би трябвало да се научите по какъв начин да ги режете вярно. Този развой би трябвало да се прави под вода, тъй че да не попадне въздух в стъблата. Отстранете към 1/3 от дължината на цветето. Необходимо е да се реже под накривен ъгъл, тъй че зоната на контакт с вода да е по -голяма. Само голо стъбълце би трябвало да остане под водата, по тази причина листата се отстраняват деликатно. Освен това, в случай че розите бързо изсъхнат във вазата, би трябвало да следвате някои рекомендации, които ще оказват помощ за закъснение на процеса.

  • Трябва да се вземе хладка вода. Желателно е да се превари авансово. Трябва да я сменяте всекидневно.
  • Поставете розите във високи вази, в които стъблото може да се потопи 2/3 във водата.
  • Препоръчително е да се хранят цветята, с цел да се поддържа свежестта им. Захар, оцет или таблетка аспирин ще свършат добра работа.
  • За да се предотврати гниенето, във водата се прибавят глицерин, таблетка от деен въглен или сребърен предмет.
  • Можете също да режете стъблата с 1 до 2 см на ден.

Препоръчително е да съхранявате вазата с рози на хладно място, където пада малко слънчева светлина.

Вазата би трябвало да съдържа единствено рози, защото цветята от разнообразни типове може да си пречат.

Букет от рози за подарък

Много хора се чудят за какво розите изсъхват бързо и не красят къщата по -дълго време. Всичко е обвързвано с неправилното им предпазване. Ако би трябвало да подарите рози след 1-2 дни, а букетът към този момент е декориран, тогава би трябвало да го съхранявате доста деликатно. Трябва да се сложи във вода за няколко часа и по-късно да се постави в хладилника. Температурата би трябвало да е допустимо най-ниска, в противоположен случай розите могат да замръзнат. Но след хладилника те ще бъдат свежи, както в първия ден след покупката.

Как да върнете свежестта на розите?

Ако розите към този момент наподобяват застарели, тогава тази обстановка може да бъде поправена. 1 чаена лъжичка селитра се прибавя към водата във вазата. Ако няма селитра, и 2 супени лъжици алкохол ще свършат работа. Има и по -ефективен метод за опазване на розите. Но неправилното осъществяване на процеса може да докара до увяхване на розите още по -бързо. Стъблата на цветята се потапят във вряща вода за 2-3 минути, само че пъпките би трябвало да бъдат увити с нещо, с цел да не бъдат изложени на парата. Долната част би трябвало да потъмнее и по-късно се отрязва.

По този метод всички бактерии умират, и тъй че букетът трае по -дълго.

Инфо: www.proflowers.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР